Журналісти заявляють про спроби приховати інформацію після падіння літака

Четвер, 21 лютого 2013, 10:03

Журналісти Донецької області заявляють про спроби Держслужби з надзвичайних ситуаціях області приховати оперативну інформацію про аварію в Донецьку літака Ан-24.

З відповідною заявою вони звернулися до начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області Миколі Ільченка й керівника прес-служби ДСНС України Світлани Бородіної, пише "ОстроВ".

Підписи під зверненням поставили представники майже всіх національних каналів, низка кореспондентів, редакторів газет та інтернет-видань.

Підписанти наголошують, що 13 лютого 2013 року прес-служба Головного управління ДСНС у Донецькій області "виявила некомпетентність, неоперативність і непрофесійність у висвітленні теми авіакатастрофи Ан-24 на території Донецького міжнародного аеропорту ім. Прокоф'єва".

Так, про надзвичайну ситуацію в аеропорту ЗМІ Донецької області дізналися не від прес-служби Головного управління ДСНС у Донецькій області, а з повідомлення в соціальній мережі Facebook о 19:10, коли пройшло понад години після авіакатастрофи.

"Керівник прес-служби Головного управління ДСНС України в Донецькій області Інна Сєдова ігнорувала дзвінки практично всіх журналістів, які їй намагалися додзвонитися (або скидала, або не відповідала). Хоча, маючи досвід роботи на телебаченні, напевно знала, що в даній ситуації переважніше було віддавати прерогативу в наданні інформації інформаційним агентствам", - говориться в листі.

"Через це більшість донецьких журналістів дізнавалися про події в аеропорту від прес-служби ДСНС, територіально розташованому в Києві", - наголошується в ньому.

Представники ЗМІ зазначають, що починаючи з 19:30 13 лютого в аеропорту перебувало вже понад 20 журналістів національних телеканалів, газет, інформагентств, інтернет-сайтів, які намагалися отримати коментар щодо аварії, але жодного представника прес-служби Головного управління ДСНС у Донецькій області там не було.

"Якби журналісти дізналися про катастрофу одразу, після того, як вона сталася, а прес-служба Головного управління ДСНС України у Донецькій області дала б хоч якісь коментарі з цього приводу до 20:00, новини на центральних телеканалах України будувалися б не на припущеннях, а на синхронах представників управління ДСНС у Донецькій області", - говориться у зверненні.

Журналісти заявляють, що спікера для тележурналістів по катастрофі Сєдова знайшла після 21:00, коли з аеропорту роз'їхалися представники практично всіх телекомпаній.

У зверненні наводяться й інші приклади складнощів у отриманні інформації від прес-служби ГУ ДСНС у Донецькій області.

Підписанти роблять висновок, що керівник прес-служби ГУ ДСНС у Донецькій області "замість того, щоб займатися інформуванням громадян України за допомогою ЗМІ, була стурбована лише виставленням у більш вигідному світлі свого керівництва".

"Просимо Вас розглянути питання профпридатності й відповідності займаній посаді керівника прес-служби Головного управління ДСНС України у Донецькій області Інни Сєдової", - вимагають вони.

 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...