Яценюк: Ідея "Регіонів" неконституційна, але нам на користь

П'ятниця, 22 лютого 2013, 13:23

Ідея Партії регіонів щодо зміни процедури голосування у Верховній Раді є неконституційною.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на спільному брифінгу опозиційних лідерів у п’ятницю, повідомляє кореспондент "Української правди".

Коментуючи ініціативу лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова щодо можливості ухвалення рішень не 226 голосами, а більшістю присутніх, якщо вона складає не менш, як 50, Яценюк сказав:

"Будь-який закон, який вони внесуть по змінах процедури голосування буде неконституційним, тому що там (у Конституції) зазначено, що рішення приймається більшістю від конституційного складу – тобто 226. І змінити 226 на будь-яку іншу цифру можна тільки змінами до Конституції".

"Друге: у них буде як завжди – запропонують, потім зрозуміють, що запропонували, а потім самі відмовляться", - вважає Яценюк.

"Ми, можливо, будемо перші за те, щоб така норма була прийнята, тому що вони на роботу не ходять, а наші прийдуть – і складеться ситуація, коли кількість опозиційних депутатів буде вдвічі перевищувати кількість провладних і ми зможемо приймати наші законопроекти. Тому я вважаю, що вже наступного тижня вони передумають", - заявив він.

У свою чергу, лідер "Свободи" Олег Тягнибок сказав, що відповідна норма потребує вивчення з боку юридичних служб, однак може бути, що "фракція поставиться до цього негативно".

Зі свого боку, лідер УДАРу Віталій Кличко не виключив, що фракція може погодитися на пропозицію "регіоналів", однак юристи повинні врахувати ризики.

Водночас, усі троє лідерів пообіцяли прийняти узгоджене рішення з даного питання.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування