Міністр оборони розповів про головну умову в дружбі з Росією

Неділя, 24 лютого 2013, 19:09

Міністр оборони Павло Лебедєв заявляє, що навесні цього року деякі підрозділи будуть набирати на службу контрактників.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Події тижня" на каналі "Україна".

"Вже віддано розпорядження, що ті збройні сили, які готові замінити солдат строкової служби на контрактників (флот, авіація і ВДВ), вони вже навесні будуть набирати контрактників", - сказав він.

"Судно "Гетьман Сагайдачний", на якому ми зараз стоїмо, на сьогоднішній день вже укомплектоване на 90% контрактниками. Є інші бойові кораблі, які укомплектовані на 100% контрактниками. Головний тут стимул - грошове задоволення і житло", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання про конфліктні ситуації, потенційно небезпечні для України, міністр оборони назвав економічні конфлікти з Румунією, "пов'язані з Чорноморським шельфом, з островом Зміїним".

"Я як міністр оборони бажаю і хочу, щоб це все вирішувалося в площині міністерства закордонних справ, а не в площині збройних сил", - сказав Лебедєв.

Про відносини з Росією і ситуацію з чорноморським флотом Лебедєв сказав:

"Дружність двох країн у Севастополі, де є об'єднання військовослужбовців України та Росії, вона показова. Дружні, теплі стосунки. Всі дружать, сусіди, земляки, їздять на пляж, на природу".

"На сьогоднішній день наші взаємини будуються на дружніх відносинах. І коли росіяни піднімають якісь питання, головна наша умова - це щоб з нашою територією не було якогось збройного конфлікту. Це наша позиція. І якщо це буде виконуватися, то, звичайно, наші відносини так і залишаться дружніми ", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News