Кучма просить Азарова розібратися з провокацією проти нього

Понеділок, 25 лютого 2013, 13:54

Президент Леонід Кучма вимагає від прем’єр-міністра Миколи Азарова з'ясувати ситуацію з поширенням чуток про начебто затримання екс-президента державним агентством.

Про це йдеться у відкритому листі Кучми на адресу Азарова, викладеному на сайті Фонду Кучми.

За словами Кучми, кілька днів тому стався "безпрецедентний випадок".

"У мережі Інтеренет було розповсюджено наклепницьку дезінформацію, яка ганьбить мою честь та достоїнство. Подібного роду "зливи" - не новина. Свого часу, як Ви пам’ятаєте, їх активно використовували проти мене, як проти діючого Президента держави. Час від часу це повторюється й зараз. Ініціаторами подібних акцій, як правило, виступають нечистоплотні політики", - зазначив Кучма.

За його словами, "сенсацію" зробили за допомогою сайту, який було зареєстровано у березні минулого року вітчизняним реєстратором, але поза межами України. Сайт і зараз знаходиться не в Україні, а наповнюється контентом саме з території нашої держави.

"Мабуть, не було б рації доволі докладно розповідати про технологію чергової провокації, аби не два моменти. По-перше, намагання декого зганьбити мою честь, достоїнство та ділову репутацію – не лише удар особисто по Леоніду Кучмі. Таким чином, впевнений, у черговий раз намагаються вдарити по іміджу Української держави", - заявив Кучма.

"По-друге, й це особливо вразило: вперше за всю історію незалежної України до тиражування фальшивки (з посиланням, до речі, на невідомий сайт) вдалося державне агентство Укрінформ. Причому, вдалося вже тоді, коли усім стало зрозуміло – чутки, закинуті у мережу Інтернет – відверта провокація", - наголосив екс-президент.

На думку Кучми, складається враження, що "нинішнє керівництво Укрінформу або професійно непридатне, або ж грає за чиїмось брудним сценарієм".

"Сподіваюсь, шановний Миколо Янович, що Ви зможете дати відповідь на це запитання. Бо про події в нашій державі, діяльність влади у світі дізнаються саме з повідомлень агентства Укрінформ", - нагадав він.

Як відомо, чутки про арешт Кучми поширились у четвер, після того як Ренат Кузьмін заявив, що в нього достатньо доказів, щоб довести причетність Кучми до вбивства Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування