Могильов запевняє, що представників Меджлісу не дискримінує

Понеділок, 25 лютого 2013, 17:23

Прем'єр Криму Анатолій Могильов запевняє, що не призначає на посади в раді міністрів у залежності від національності чи політичних уподобань.

Про це він сказав, коментуючи заяву народного депутата Мустафи Джемілєва про нібито звільнення за політичною ознакою висуванців Меджлісу.

"За логікою народного депутата, жоден кримський татарин, незважаючи на свою освіту, досвід і професіоналізм не може претендувати на будь-яку посаду, не погодивши це з Меджлісом", - зазначив прем'єр Криму.

"Що в такому випадку робити кримським татарам, працюючим у сферах освіти і охорони здоров'я - їх на сьогоднішній день близько 15% і 30%, відповідно. Якщо міркувати, як це робить Джемілєв, то професійним і кваліфікованим кадрам потрібно звільнитися, оскільки квота перевищена?", - додав Могильов.

"У реаліях сучасної України подібний підхід як мінімум не відповідає європейській практиці дотримання прав і свобод особистості. При цьому необхідно нагадати, що згідно з дослідженнями Центру Разумкова рівень довіри кримських татар до Меджлісу не перевищує 25%", - уточнив він.

Крім того, за його словами, як і раніше залишається невирішеним питання легітимності Меджлісу, оскільки його керівництво ігнорує численні звернення щодо необхідності реєстрації даного органу в установленому законом порядку.

"Забронзовівші" вожді, які багато років перебувають при владі, консервують життєво необхідні для кримськотатарського народу зміни. Штучний поділ кримських татар на два сорти - за ознакою їх наближеності до керівництва Меджлісу - деструктивна і неприпустима практика", - вважає Могильов.

"Якщо у народного депутата є претензії до рівня кваліфікації, наявності необхідних знань або трудового стажу у представників кримських татар, які приймаються на роботу в органи влади, пропонуємо висловити свої зауваження. Рада міністрів Криму готова оперативно розглянути ці звернення і публічно дати відповідь", - додав глава ради.

На думку Могильова, не можуть "не викликати занепокоєння систематичні спроби нагнітання ситуації в Криму з боку окремих політичних діячів у переддень Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу".

"Практично кожен рік, напередодні жалобних заходів, штучно нагнітається інформаційна ситуація. Окремі кримськотатарські політичні діячі безпідставно звинувачують керівництво країни і Криму зокрема в недостатній увазі до відновлення прав депортованих народів, недотриманні прав і свобод громадян", - заявив він.

"Створюється стійке враження цілеспрямованості такого процесу, щоб на хвилі негативу відвернути увагу кримських татар від вирішення нагальних проблем, що назріли в кримськотатарському національному русі", - цитує чиновника його прес-служба.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...