Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримінальник, помилуваний Кучмою, стане свідком у справі Щербаня

Вівторок, 26 лютого 2013, 13:27

У 2003 році ймовірним замовником убивства депутата Євгенія Щербаня свідки називали Павла Лазаренка.

Про це в статті для " Української правди" пише журналіст Мустафа Найем, посилаючись на документ, що стосується вбивства Євгенія Щербаня, а також на протоколи допитів низки свідків у справі про банду Євгенія Кушніра.

За словами журналіста, левова частка роботи слідчої групи ГПУ в справі Щербаня була зроблена ще 12 років тому їх колегами в часи Леоніда Кучми.

"Якщо вірити цим документам, десять років тому ймовірним замовником убивства свідки називали Павла Лазаренка. Але жоден з фігурантів справи не згадував прізвище Юлії Тимошенко в якості можливого замовника вбивства Євгенія Щербаня", - йдеться в статті.  

"Більше того, пізніше один зі свідків у власноручній записці, яка також є в розпорядженні "Української правди", стверджував, що слідчі примушували його свідчити проти Тимошенко, але він відмовився", - відзначає журналіст.

"Очевидно, рано чи пізно слідчі викличуть до суду свідків, які ще десять років тому натякали або згадували Павла Лазаренка в контексті вбивства Євгенія Щербаня. У вироку 2003 року таких свідків було четверо. Одного з них суд уже допитав. Це – Ігор Мар'їнков. Інші троє чекають своєї черги", - говориться в статті.

Варто відзначити, що, за даними джерел "Української правди", новим свідком  обвинувачення проти Юлії Тимошенко стане Юрій Сердюк – член банди луганського авторитета.

Він був близьким товаришем Мар'їнкова, разом з яким свідчив у кримінальних справах про вбивства Едуарда Брагинського, Ахатія Брагіна, Олександра Момота, Євгенія Щербаня, Вадима Гетьмана.

Сердюк був затриманий навесні 1998 року разом з Мар'їнковим за перевезення зброї, після чого отримав десять років в'язниці. Після цього він активно співпрацював зі слідством.

"Давав свідчення у справі банди Кушніра й був одним із ключових свідків, що вказували на причетність Павла Лазаренка до вбивств Вадима Гетьмана і Євгенія Щербаня", - йдеться в статті.

Крім цього, Сердюк стверджував, що був одним з авторів листа екс-прем'єрові, з вимогою розрахуватися за вбивство Щербаня.

19 червня 2003 року Юрія Сердюка помилували указом президента Леоніда Кучми, говориться в статті.

Більше читайте в статті "Свідком у справі Тимошенко стане кримінальник, помилуваний Кучмою"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування