Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін’юст хоче випустити 1,5 тисячі засуджених

Вівторок, 26 лютого 2013, 18:13

Міністерство юстиції підготувало законопроект про амністію, згідно з яким з в'язниць планують випустити близько 1,5 тисячі осіб.

Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив очільник Мін’юсту Олександр Лавринович.

За його словами, законопроектом "Про амністію у 2013 році" передбачається "оголосити амністію і поширити її чинність насамперед на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої тяжкості або є найбільш незахищені та вразливі у соціальному плані".

Як повідомив міністр, амністія стосуватиметься неповнолітніх, а також жінок і чоловіків, які мають дітей віком до 18 років, дітей-інвалідів та/або повнолітніх сина, дочку, визнаних інвалідами, інвалідів першої, другої, третьої груп, хворих на туберкульоз, онкозахворювання, також осіб, які відзначені державними нагородами України та колишнього СРСР тощо.

"У результаті застосування амністії згідно з положеннями цього законопроекту з місць позбавлення та обмеження волі передбачається звільнити близько 1,5 тисячі осіб вказаної категорії", - заявив Лавринович

За його словами, законопроект підготовлено для візування прем’єр-міністром для подальшого внесення на розгляд Верховної Ради.

Лавринович також прокоментував зауваження журналіста, що документ може викликати негативну реакцію опозиції, "оскільки вони наполягають на власному варіанті законопроекту, і вимагають насамперед звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка".

"Якщо політична опозиція вважає, що потрібно цей закон заблокувати, то тоді таким політикам слід відповідати на важливі запитання: чому в нас політичний процес має пріоритет перед долями людей?", - сказав він.

Як відомо, без прогресу в справах Тимошенко та Луценка ЄС не підпише Угоду про асоціацію з Україною.
Це випливає зі слів президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея, зроблених 25 лютого, на спільній прес-конференції з президентом Януковичем після саміту в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування