Фаріон потягне комуніста до суду за "блеяння" російською у Раді

Четвер, 7 лютого 2013, 10:31

Депутат від "Свободи" Ірина Фаріон готує судовий позов проти комуніста Олександра Зубчевського, який на засіданні комітету з питань освіти й науки відмовлявся висловлюватися державною мовою.

Про це повідомляє прес-служба партії "Свобода".

6 лютого під час засідання згаданого комітету голова підкомітету з питань вищої освіти Фаріон звернулася до Апарату ВР із вимогою забезпечити їй переклад державною мовою висловлювань Зубчевського.

Як розповіла Фаріон, під час робочого засідання комітету представник комуністів "застосовував у робочому спілкуванні іноземну російську мову і, попри її вимоги дотримуватися Конституції України, знехтував ними".

"На засіданні комітету комуніст Зубчевський дозволив собі говорити іноземною російською мовою", - заявила депутат "Свободи".

"На мої зауваження ця нахабна істота жодним чином не реагувала. Відтак я змушена була звернутися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечити мені переклад", - додала Фаріон.

За її словами, таким чином уперше в історії українського парламенту їй "було забезпечено переклад державною мовою того, що блеяла ця тінь 1937 року".

"Я подаватиму до суду на цього депутата, який брутально порушує 10 статтю Конституції України", - заявила Фаріон.

"Також закликаю усіх депутатів від опозиційних фракцій в разі необхідності звертатися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечувати їм переклад, а також ініціювати судові позови щодо осіб, які брутально порушують Конституцію", - додала вона.

Представниця "Свободи" скерувала керівнику Апарату ВР звернення з вимогою забезпечувати переклад державною мовою виступів, запитань, реплік депутатів-комуністів Зубчевського і Дорохова під час засідань комітету з питань освіти і науки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування