Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Комуніст" заважатиме роботі комітету з науки, поки йому не дозволять російську

Понеділок, 11 березня 2013, 22:39

Секретар комітету Верховної Ради з науки і освіти, депутат КПУ Олександр Зубчевський заявив, що не підписуватиме протоколи засідань доти, доки не зможе говорити російською.

Про це повідомила прес-служба Запорізького обкому Компартії.

"Доти, доки мені не нададуть можливості вільно говорити російською мовою, всі засідання Комітету будуть нелегітимними і мого підпису на протоколах не буде", - заявив він.

Депутат зазначив, що на засіданні 6 березня він спробував доповісти про проект постанови парламенту про проведення парламентських слухань щодо удосконалення зовнішнього незалежного оцінювання.

"Щойно я почав свою доповідь російською мовою, мене одразу ж перервали і почали вимагати перекладу. Проти перекладу я не заперечував. Якщо вони (депутати фракції "Свобода") хочуть робити вигляд, що не розуміють російської мови, то нехай перетворюють засідання на посміховисько", - заявив Зубчевський.

"Однак націоналісти, яких у Комітеті більшість, пішли далі - вони почали наполягати, щоб я в доповіді робив паузи, оскільки перекладач не встигає перекладати мої слова. На що я заявив: "Хлопці, це ваші проблеми, я буду говорити так, як вважаю за потрібне, і маю на це повне право. Те, що хтось і щось не встигає робити - не моє питання", - додав він.

Крім того, депутат поставив під сумнів правочинність здійснення перекладу на засіданні комітету, оскільки перекладом займався співробітник секретаріату Олександр Домаранський, а у нього "зовсім інші посадові обов'язки".

"Мені так і не дали доповісти проект постанови. У зв'язку з неможливістю здійснення подальшої своєї роботи я залишив засідання Комітету. Як секретар Комітету протокол засідання від 6 березня 2013 року підписувати не буду, оскільки мені перешкоджали у здійсненні моєї діяльності, як народного депутата, так і секретаря Комітету з науки і освіти", - заявив Зубчевський.

Як відомо, депутат фракції "Свобода" Ірина Фаріон заявила, що готує судовий позов проти депутата-комуніста Зубчевського, який під час засідання парламентського комітету з питань освіти і науки відмовлявся розмовляти державною мовою.

У свою чергу Зубчевський заявив, що він сам запропонував депутату від "Свободи" подати на нього до суду через відмову говорити в парламенті українською мовою і готує відповідний позов.

12 лютого на сайті "Свободи" з посиланням на голову апарату Верховної Ради Валентина Зайчука з'явилося повідомлення про те, що апарат парламенту відмовився надати Фаріон перекладача з російської на українську мову, оскільки на це немає коштів. У поясненні зазначалося про те, що для призначення перекладача потрібно збільшити штат працівників відомства, а також переглянути кошторис витрат і фінансування парламенту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...