Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін пропонує захистити суддів майже на 400 мільйонів

Вівторок, 12 березня 2013, 08:59

Кабінет міністрів запропонував Верховній раді посилити державний захист суддів та членів їхніх сімей.

Відповідний законопроект № 2505 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення державного захисту суддів", поданий до парламенту в понеділок, пише "Комерсант-Україна".

Документ пропонує забезпечити суддів мобільними пристроями сповіщення про небезпеку, охоронною і протипожежною сигналізацією.

"Прийняття законопроекту дозволить на належному рівні забезпечити незалежність і безпеку суддів у зв'язку із здійсненням ними правосуддя", - сказано в пояснювальній записці до документу.

Уряд пропонує розширити перелік родичів суддів, щодо яких можуть бути застосовані спеціальні заходи захисту.

Крім батьків, дітей, подружжя, онуків, рідних братів і сестер, бабусь і дідусів до таких осіб пропонується віднести вітчима, мачуху, прабабусь і прадідусів, нерідних дітей, опікунів та співмешканців.

Згідно з пояснювальною запискою, для обладнання житла суддів протипожежної й охоронної сигналізаціями необхідно 31,5 мільйонів, вартість установки тривожних кнопок складе більше 725 тисяч, а щорічна абонплата за ці послуги - 32,7 мільйонів.

Додаткові витрати будуть потрібні також для збільшення штату спецпідрозділів судової міліції. За розрахунками Міністерства внутрішніх справ, сума витрат складе 331,4 мільйонів.

Окрему увагу в документі приділено судовим приставам. Для підтримки порядку в залі суду уряд пропонує дозволити їм використовувати спеціальні засоби.

У Партії регіонів вважають, що необхідність такого закону назріла давно.

"... Останнім часом було чимало резонансних злочинів у відношенні суддів, тому нам слід прийняти цей закон", - заявив "регіонал" Вадим Колесніченко.

Він підкреслив - захист суддів повинен бути забезпечений за державний рахунок, оскільки так люди захищають своє право на чесний суд.

Представники опозиції в цій ініціативі побачили спробу захистити суддів, які виносять незаконні рішення, і ще один спосіб "розбазарювання бюджетних коштів".

"Деякі судді йдуть на угоду з совістю, виконуючи незаконні накази адміністрації президента, в цьому плані захист суддів - найстрашніше, що може бути, тому що створюється закрита каста недоторканних", - вважає заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...