Навіть у Лутковської сказали, що даішники порушують права людей

Середа, 13 березня 2013, 11:08

Після перевірки представниками уповноваженої з прав людини діяльності підрозділів ДАІ виявлено тенденції, які негативно впливають на дотримання прав людини.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі Валерії Лутковської.

"Серед них – недостатність доказів, за якими працівники ДАІ встановлюють наявність порушення та винність особи; не роз'яснення особам, що притягаються до адміністративної відповідальності, їхніх прав і обов'язків...", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі омбудсмена заявили, що зібрані матеріали після їхнього доопрацювання будуть направлені у відповідні органи для реагування та поновлення порушених прав заявників.

Згідно з повідомленням прес-служби, до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини надійшла низка звернень громадян з приводу порушення їхніх прав з боку ДАІ Києва.

Зокрема, заявники скаржилися на незабезпечення працівниками Державтоінспекції їхнього права на правову допомогу при накладенні стягнень.

З метою перевірки фактів, викладених у зверненнях, 11 березня 2013 року працівниками Секретаріату Уповноваженого з прав людини були відвідані відділи ДАІ Святошинського та Голосіївського районних управлінь ГУМВС України в місті Києві.

У ході відвідувань було зібрано матеріали, які підтверджують викладені у зверненнях факти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування