Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мірошниченко каже, що Янукович уже посприяв вирішенню справи Тимошенко

Середа, 13 березня 2013, 20:03

В указі президента Віктора Януковича "Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України" є положення, які сприяють вирішенню справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив представник президента Юрій Мірошниченко в ефірі 5 каналу.

На запитання "Яким чином сьогоднішній указ президента сприяє вирішенню справи Тимошенко?" він відповів: "Як ви знаєте, цей указ вводить в дію рішення РНБО. І якщо ретельно проаналізувати це рішення РНБО, то там президент визначає доручення як Кабміну в цілому, так і окремим міністерствам...".

"І в тому розділі, де йдеться про доручення Міністерству юстиції, якраз і наголошено на необхідності здійснити цілу низку кроків в співпраці з представниками ЄС і експертами, і залученням досвіду Венеціанської комісії з тим, щоби ті питання, які пов’язані з правовим регулюванням тих складних, скажімо так, питань, про які ви говорите, щоб вони були забезпечені такими цивілізованими, в межах європейських стандартів, відповідями", - сказав Мірошниченко.

"Тому доручення профільному Міністерству юстиції надане, і президент очікує на те, що найближчим часом всі підготовлені або підзаконні акти, або інші форми рішень будуть запропоновані українському суспільству, парламенту, президенту", - додав він.

Водночас представник президента заявив, що підписання указу у середу не було пов'язане з розглядом у Європарламенті українського питання.

"Над цим указом офіс президента працював тривалий час, фактично одразу після зустрічі президента в Європі", - стверджує Мірошниченко.

"Було надане відповідне доручення і те, що сьогодні він з'явився на сайті президента, є, я би сказав, більше збігом, ніж намаганням підлаштувати указ під дебати у Європейському парламенті", - додав він.

"Президент демонстрував не один раз політичну волю до наближення до ЄС, до європейських структур… Тому політична воля присутня, і сьогодні вона формалізована, а рішення РНБО, яке вводить цей указ, було ще раніше", - заявив Мірошниченко.

"Тому бюрократична машина сьогодні видала результат, але робота тривала в системному порядку вже фактично з моменту, коли президент дав доручення", - запевнив він.

Як відомо, президент Віктор Янукович затвердив невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...