Хворим, які їдуть до Азарова, перешкоджають і допитують прямо у лікарні

Четвер, 14 березня 2013, 12:03

Водієві автобусу, який віз черкащан із нирковою недостатністю протестувати під стінами Кабінету Міністрів, погрожували.

Про це повідомила одна з пацієнток приватного діалізного центру "Фрезеніус" в Черкасах Анастасія Радченко, яку цитує "Радіо "Свобода".

За її словами, по телефону водія залякували, що позбавлять водійських прав і ліцензії на перевезення, якщо він і далі везтиме 35 хворих з нирковою недостатністю протестувати у Київ. 

Врешті-решт, водій зупинився у Борисполі і далі хворих не віз.

Як повідомила Радченко, було помітно, що водій нервував ще до початку дороги - сховав усі плакати протестувальників, змінив табличку на автобусі і був певен, що його зупинять.

"Нас все таки пересадили в інший автобус і везуть до Києва. Це робили для того, щоб затримати нашу акцію. Вона мала розпочатися об 11:30. А ми об 11 годині були лише у Борисполі", - зауважила дівчина.

Між тим, у середу, за словами хворих з нирковою недостатністю, правоохоронці увірвалися до палати приватної клініки, коли один із пацієнтів, голова Черкаської облорганізації інвалідів "Відродження життя" Самвел Устьян проходив процедуру гемодіалізу.

Оскільки ця процедура є дуже складною, стан пацієнта після допиту правоохоронців погіршився.

В управлінні МВС України у Черкаській області, правоохоронці прийшли до пацієнта черкаської філії діалізного центру в медичний заклад, щоб взяти пояснення у справі про перекриття руху мітингувальниками.

"Справді пацієнти відстоюють свої права. Але закон є закон і його неможливо переступати. Дамба - це стратегічно важливий об’єкт. У зв’язку з цим після перекриття  мітингувальниками шляхів було відкрито кримінальне провадження", - зауважила керівник сектору зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області Наталія Таран.

"Але не по комусь конкретно, а по факту вчинення дії. Тому слідчі прийшли в лікарню взяти пояснення в одного з мітингувальників, тобто виконати слідчі дії. Попередньо хворий сам призначив зустріч. Але за станом здоров’я не був готовий до розмови. Тож правоохоронці стали чекати завершення процедури. Ніхто не вривався, просто виконували слідчі дії, прийшли до нього в лікарню, щоб опитати", - запевнила вона.

Як відомо, у вівторок у Черкасах кілька десятків пацієнтів приватного діалізного центру "Фрезеніус" перекрили дорогу в центрі міста й міст через Дніпро.

Основна вимога хворих на гостру ниркову недостатність, які отримують гемодіаліз (очищення крові), - фінансування їхнього лікування саме у приватному центрі, а не в обласній лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...