Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Ніколи не говорив із Рибаком про сумісництво, Януковича обдурили

Четвер, 14 березня 2013, 16:17

Сергій Власенко спростовує, що він начебто ще три місяці тому обговорював із спікером Володимиром Рибаком питання щодо його "вигаданого сумісництва".

Так захисник Юлії Тимошенко відреагував на заяву президента Віктора Януковича щодо своєї ситуації, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні на прес-конференції Янукович сказав, що Володимир Рибак ще три місяці тому начебто попереджав мене про позбавлення мандата. Мені не зрозуміло, хто і з якою метою вводить Віктора Януковича в оману", - зазначив Власенко.

За словами захисника, він справді один раз зустрічався з Рибаком, однак на зустрічі йшлося лише про те, що його незаконно не випустили за кордон.

"При цьому ніяке вигадане "сумісництво" не обговорювалося", - запевнив Власенко.

Він також повідомив, що з того часу він більше не зустрічався з головою Верховної Ради, а всі дії з "незаконного позбавлення" його мандата відбувалися в регламентному комітеті парламенту "у тиші та під завісою таємничості".

Власенко знову наголосив, що адвокатську діяльність припинив у 2008 році, а у справах Тимошенко був захисником, як і народні депутати Андрій Кожем’якін та Сергій Сас.

"Ще раз наголошую, що адвокатську діяльність я припинив у березні 2008 року і після цього адвокатською діяльністю не займався. Про це, до речі, свідчить рішення Дисциплінарної палати КДКА м. Києва, датоване січнем 2012 року", - сказав він.

"Ще раз підкреслюю, що до всіх справ лідера опозиції Юлії Тимошенко я був допущений не як адвокат, а як захисник – фахівець у сфері права, що передбачено ст. 44 КПК у редакції 60-го року", - наголосив Власенко.

Він нагадав, що з метою уникнення спекуляцій ще 22 лютого, "за 5 днів до так званого засідання Регламентного комітету ВР", відмовився від свого адвокатського свідоцтва.

Крім того, Власенко назвав неправдивим твердження про те, що "в жодній європейській країні депутат не може займатися адвокатською діяльністю".

"При цьому хтось, – підозрюю, що це Андрій Портнов, – вчергове обдурив президента, повідомивши, що в жодній європейській країні неможливо суміщати адвокатську діяльність з депутатською роботою", - сказав він.

"На жаль, це ще раз підтверджує низьку кваліфікацію та недолугу освіту радників президента, бо, зокрема, в Німеччині та Ірландії депутатам дозволено займатися адвокатською діяльністю", - зазначив захисник екс-прем’єрки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...