Одеський чиновник вважає, що нафтова пляма в 5 км сама зникне

Четвер, 14 березня 2013, 21:57

Пляма нафтопродуктів в Чорному морі біля берегів Одеської області повинна самоліквідуватися.

Так вважає начальник відділу екологічного та радіаційного контролю в пунктах пропуску Державної екологічної інспекції з охорони довкілля північно-західного регіону Чорного моря Олег Золотарьов.

"Забруднення сталося внаслідок розливу нафтопродуктів легкої фракції, витік яких відбувається повільно і утворює тонку плівку. Швидше за все, шторм і природа зроблять свою справу - частина випарується, частина - розчиниться у воді", - сказав він.

"Наразі загроза для узбережжя мінімальна", - заявив чиновник на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обладміністрації.

При цьому комісія доручила Усть-Дунайському та Ізмаїльський морським торговельним портам провести комплекс організаційних заходів, передбачених Кодексом торговельного мореплавства України, пов'язаних із затопленням судна "Микола Бауман".

Як повідомлялося, площа нафтової плями біля берегів Одеської області становить близько 5,3 кв. км і продовжує збільшуватися. Востаннє заміри площі робилися 11 березня. Далі їх не дозволяло робити неспокійне море.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування