Азаров обіцяє наблизити міністрів до журналістів

Вівторок, 19 березня 2013, 11:37

В уряді буде створено графік, за яким міністри регулярно зустрічатимуться з журналістами і відповідатимуть на їх питання.

Про це на прес-конференції 19 березня заявив прем’єр Микола Азаров, відповідаючи на питання, коли уряд і міністри перестануть бути закритими до людей і відгороджуватися від журналістів чорними стрічками.

"Ну ви хочете червоного кольору повісити? Якщо не подобаються чорні – повісьте червоні", – намагався уникнути відповіді прем’єр.

На це журналіст відповіла, що ніяких стрічок не потрібно, бо раніше такого не було, і представники ЗМІ перед засіданням могли змогу задати кілька питань міністрам.

"Мені не дуже подобається формат спілкування, коли міністр йде з Кабміну чи в Кабмін, а його за рукави хапають і кажуть: "Відповідай на якесь питання!". Це неправильно. Має бути формат спілкування. Ми будемо це удосконалювати і не будемо відгороджуватися (від журналістів)", - сказав прем’єр.

Він додав, що 18 березня провів зустріч з міністрами і керівниками прес-служб, де було прийнято чимало рішень щодо відкритості влади.

"По-перше, повірте мені, буде створено графік, за яким наші міністри будуть зустрічатися з журналістами і відповідати на питання. Друге – ми домовилися, що робота прес-служб буде більш активною", - сказав Азаров.  

По-третє, за словами прем’єра, міністри будуть виходити в соцмережі для спілкування.

"Я наприклад, маю сторінку у Facebook і маю близько 25 тисяч друзів. Я сказав, чого б вам, міністри, не  виділяти час і не працювати активно з людьми. Це, крім підвищення довіри, нічого негативного вам не дасть. Один каже: А можна я в Твітер буду виходити? Я кажу: Можна, починай хоча б з Твітера", - підсумував Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...