Жінки парламенту вимагають, щоб регіонал вибачився перед Сех

Середа, 20 березня 2013, 16:29

Міжфракційне парламентське об'єднання "Рівні можливості" вимагає від депутата від Партії регіонів Артема Семенюка вибачення за застосування фізичної сили проти депутата Ірини Сех.

Про це повідомила депутат від "Удару" Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ми з Оленою Кондратюк і Іриною Бережною, як співголови МФО "Рівні можливості" підготували спільну заяву, у якій висловили своє обурення щодо застосування фізичної сили проти народного депутата України Ірини Сех під час інциденту у ВР 19 березня 2013 року", - уточнила вона.

"Це перший випадок застосування сили з боку чоловіків-політиків до своїх колежанок по ВР. При цьому жодного разу ніхто публічно не вибачився перед своєю колегою і не поніс жодного покарання чи осуду з боку керівництва парламенту чи своєї політичної сили", - зазначає депутат.

Геращенко додала, що кожен подібний випадок негативно впливає на імідж Верховної Ради і української політики в цілому.

"Жінки - депутати не вимагають особливого ставлення до себе. Ми готові до важкої політичної роботи, здорової конкуренції, ідеологічної боротьби, але виступаємо категорично проти застосування сили до жінок", - уточнила вона.

"Кожен подібний випадок все більше переконує українське суспільство, наскільки брудною є українська політика і стає ще одним стримуючим фактором для збільшення присутності жінок у політиці", - зазначила політик.

"Вважаємо, що учасники інциденту мають публічно вибачитися перед пані Сех і в подальшій своїй роботі уникати подібних методів боротьби з політичними опонентками", - підсумувала вона.

Як відомо, у вівторок під час бійки в Раді регіонал розбив депутату Ірині Сех губу і зламав окуляри. Депутати кажуть, що навзаєм вона пошкодила опоненту вухо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування