Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС просять українських депутатів повернутися з виборів і подумати про асоціацію

Четвер, 21 березня 2013, 12:40

Євросоюз очікує від Верховної Ради ухвалення законопроектів, необхідних для підписання угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у листопаді.

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що український уряд справді виконує великий обсяг роботи щодо розробки законопроектів, однак важливо, щоб їх ухвалила Верховна Рада і щоб вони надалі виконувалися.

"Я знаю, який величезний обсяг роботи виконує уряд, проте уряд - це не єдиний гравець. Необхідно, щоб парламент прийняв ці закони", - сказав Томбінський.

Відповідаючи на запитання щодо блокування парламенту, він заявив, що українські парламентарії "самі вирішують, як їм діяти", й оцінку цим діям дасть український виборець.

"Своїми діями вони показують рішучість виконувати обіцянки, тому оцінку дадуть виборці на наступних виборах", - зазначив посол.

Аналізуючи політичну ситуацію в Україні загалом, Томбінський зазначив, що Євросоюз очікує конкретних дій з боку української влади, а не лише заяв.

"У мене таке відчуття, що вибори в Україні ще не скінчилися, що ми продовжуємо жити в період виборів", - зазначив європейський дипломат.

За його словами, наразі саме від України залежить подальша доля угоди про асоціацію, і якщо Київ продемонструє найближчими місяцями конкретні результати, то угода може бути підписана в листопаді.

Томбінський пояснив, що для ухвалення рішення про підписання цього документа Єврокомісія має звернутися до Європарламенту, а також усіх країн-членів ЄС за мандатом, і ця процедура потребує певного часу, тому до травня-червня Київ уже має показати конкретні результати.

Як відомо, у середу представники Партії регіонів вчергове зірвали засідання комітету з парламентського співробітництва з Середа була останнім днем для формування комітету, про що Київ попередив Європарламент.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у четвер пояснив відсутність депутатів від його фракції на засіданні комітету 20 березня відрядженнями.

"Ми інформували наших колег, у тому числі і керівника комітету з цього питання. Для нього (голови комітету з питань євроінтеграції Григорія Немирі) це не було несподіванкою, він заздалегідь знав, що представників Партії регіонів не буде на засіданні комітету, тому що велика частина перебуває у відрядженнях по лінії Євросоюзу і на Парламентській асамблеї Ради Європи", - сказав він, повідомляють Українські новини.

За словами Єфремова, Партія регіонів запропонувала провести засідання комітету 22 березня.

При цьому політик підкреслив, що відсутність на засіданні комітету 20 березня ніяк не вплине на розгляд Радою в четвер законопроектів щодо євроінтеграції.

Як відомо, боротьба за контроль над українською частиною комітету уже призвела до того, що Верховна Рада не зможе прийняти законопроекти, які вважаються пріоритетними в сфері європейської інтеграції.

Так, комітет мав розглянути проект закону про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму, а також пакет законопроектів, необхідних для виконання Україною першої фази плану дій візової лібералізації,— тепер їх винесення в зал відкладається до вирішення конфлікту із КПС. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...