"Регіони" знову зірвали комітет співпраці з ЄС. Спрощений режим заблоковано?

Середа, 20 березня 2013, 15:40

Представники Партії регіонів у середу знову зірвали роботу комітету з парламентського співробітництва з ЄС.

Про це у своєму Facebook написав Віктор Балога.

"Сьогодні наш комітет не може розглянути пакет законопроектів по євроінтеграції. Причина банальна – немає кворуму через відсутність депутатів від Партії регіонів. І це уже не вперше і не вдруге", - зазначив він.

"Висновки робіть самі. Але очевидно, що декларації влади розходяться з реаліями навіть у таких питаннях, як участь у роботі Комітету ВР з питань євроінтеграції", - додав Балога.

Як відомо, середа – це останній день для формування комітету, про що Київ попередив Європарламент.

У Партії регіонів запевняли, що дедлайн не буде зірваний.

Суперечки між владою й опозицією блокують ратифікацію угоди про спрощення візового режиму.

Боротьба за контроль над українською частиною комітету уже призвела до того, що Верховна Рада не зможе прийняти законопроекти, які вважаються пріоритетними в сфері європейської інтеграції.

Так, комітет мав розглянути проект закону про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму, а також пакет законопроектів, необхідних для виконання Україною першої фази плану дій візової лібералізації,— тепер їх винесення в зал відкладається до вирішення конфлікту із КПС. 

Суперечки щодо формування персонального складу комітету тривають із початку січня. Партія регіонів наполягає на збільшенні своєї квоти в КПС до чисельності, що дозволяє одержати більшість і обрати керівника цього органа.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News