"Свободівці" вимагають у Рибака оприлюднити національність депутатів

П'ятниця, 22 березня 2013, 17:21

Депутати від "Свободи" вимагають у спікера Володимира Рибака надати відомості щодо національності чинних народних депутатів України.

Ініціатори відповідного запиту Леонтій Мартинюк і Андрій Мохник мотивують це тим, що це – "суспільно важлива інформація".

У запиті, оголошеному у парламенті 22 березня, "свободівці" зазначають, що нардепи давали згоду на оприлюднення біографічних відомостей "під час реєстрації кандидатами в народні депутати, а саму інформацію про національність – при оформленні на роботу в Верховну Раду", повідомляє прес-служба "Свободи".

"Українці та представники національних меншин потребують інформації про те, чи серед народних депутатів України є представники їхньої національності, задля того, щоби звертатися за захистом їхніх національних прав", - пояснив Мартинюк.

"Тому інформація про національність народного депутата України, яку він зазначає в особовій картці при поданні документів до Апарату Верховної Ради, є суспільно необхідною інформацією", - додав він.

"Свободівець" зазначив, що "щодо народних депутатів попередніх скликань таку інформацію надавали" і на сайті Верховної Ради "є інформація про національність народних депутатів України попередніх скликань, зокрема другого".

"Враховуючи, що головною метою Голодомору-геноциду була зміна етнічного складу населення України і подальша асиміляція українців, які вижили, а керівництво в Україні здійснювала окупаційна адміністрація, насаджена Кремлем, питання національного складу керівництва держави є не просто "цікавістю", а питанням державної ваги, в першу чергу – національної безпеки України", - сказав Мохник.

"Відповідь на нього дасть розуміння зокрема того, чому нинішнє керівництво України все ще тяжіє до Москви", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування