Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ не захотіла розслідувати причетність Кириченка до смерті Щербаня

Середа, 27 березня 2013, 15:55

Генеральна прокуратура відмовилася від розслідування можливої причетності помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

Про це захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко, повідомляє сайт Тимошенко.

"Я отримав офіційну відповідь за підписом першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна. Ми отримали відповідь, що Генеральну прокуратуру ця версія не цікавить і що вони його ні до якої кримінальної відповідальності притягати не будуть і не збираються", - сказав Сергій Власенко.

Як відомо, у лютому цього року захист Юлії Тимошенко звернувся до Генеральної прокуратури із заявою, в якій вимагала провести розслідування щодо причетності помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

Заява захисту Юлії Тимошенко базувалася на показах допитаного у суді свідка Сергія Зайцева, який підтвердив, що оплату Матросу за вбивство здійснював Петро Кириченко.

"При цьому свідок зазначив, що Кириченко мав бажання довести Павлу Лазаренку якусь свою потребу, і він, як сказав свідок, "вирішив питання з донецькими". Це було оформлено в заяві про злочин, це означає, якщо вірити показам цього свідка, то людиною, яка замовила і оплатила вбивство є Петро Кириченко", - сказав Сергій Власенко 15 лютого.

Нагадаємо, слідчий суддя Віктор Кицюк 15 лютого допитав другого свідка у справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня – Сергія Зайцева.

За словами свідка, про всі обставини щодо вбивства Євгена Щербаня він дізнався у листопаді 1998 року від Петра Кириченка, який на той момент знаходився у стані алкогольного сп'яніння. Сергій Зайцев зазначив, що не був особисто знайомий з Юлією Тимошенко.

Сергій Зайцев приїхав до суду та залишив судове засідання разом зі слідчим Генеральної прокуратури на його особистому автомобілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування