У Азарова виправдовуються, що "дилетант" Кличка зривав засідання

Середа, 27 березня 2013, 16:01

Прем'єр Микола Азаров вигнав депутата від УДАРу Сергія Капліна з засідання уряду через те, що той порушив регламент Кабінету міністрів.

"Сьогодні деякі народні депутати від опозиційних фракцій намагалися зірвати засідання Кабінету міністрів", - йдеться у поясненні прес-служби Кабміну.

Кабмін наголошує, що за його регламентом питання участі нардепів у засіданні Кабміну вирішується "за погодженням з прем’єр-міністром на підставі повідомлення за особистим підписом народного депутата або голови депутатської фракції, групи, що надійшло до дня проведення засідання (але не пізніше ніж за 24 години до його проведення)".

Відповідно до регламенту, якщо у члена Кабінету міністрів чи іншого учасника засідання виникли "принципові зауваження і пропозиції" до проекту акта, вони подаються у письмовій формі членам Кабміну та іншим учасникам засідання під час обговорення, зазначає КМУ.

"На жаль, один з народних депутатів вдався до порушення Регламенту. Попри встановлені норми, він в обурливій формі  намагався завадити розгляду питань порядку денного. І це в той час, як слухалася доповідь про надзвичайну ситуацію в Україні, пов‘язану з негодою", - сказано в повідомленні.

"Замість сприяння конструктивній роботі, розгляду зазначеного питання та ухваленню урядом необхідних рішень, парламентар намагався використати "гарячу" тему для самопіару. Жодних конструктивних пропозицій не пролунало", - заявляє прес-служба уряду.

"Глава уряду був змушений вжити заходів до відновлення порядку на засіданні", - виправдовуються у Кабміні.

Як зазначає прес-служба КМУ, "це не перша спроба народних депутатів зірвати засідання уряду виключно з метою популістських заяв".

"Кабінет міністрів рішуче засуджує такі спроби і  запевняє, що вони не досягнуть мети. Уряд буде працювати стабільно, відповідно до законодавства і регламенту", - запевнили у КМУ.

Прес-служба наголошує, що діячі з УДАРу стверджують, що вони вносили пропозиції створити антикризовий штаб, тоді як "уряд створив Оперативний штаб з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами, ще кілька місяців тому".

"Саме цей штаб організував роботу з подолання наслідків стихії, про масштаби якої дилетанти навіть гадки не мають. Тож їм не треба добиватися у відчинені двері, а варто зайнятися своїми прямими обов’язками – законотворчістю", - обурюються у Азарова.

"Уряд завжди виступає за ефективну співпрацю з Верховною Радою. Але така взаємодія має носити конструктивний характер, сприяти консолідації зусиль всіх гілок влади для покращення життя людей", - додали у Кабміні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування