Кузьмін звинувачує представництво ЄС в провокаціях проти себе

Четвер, 28 березня 2013, 17:41

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін скаржиться голові представництва Європейського Союзу в Україні Яну Томбінському на упереджене ставлення до себе та провокації.

Про це йдеться в заяві Кузьміна, розміщеній на сайті ГПУ.

Заступника генпрокурора обурив прес-реліз представництва ЄС від 22 березня, де йшлося про безпідставність та необґрунтованість його звинувачень на адресу Голови Комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмара Брока.

Кузьмін називає заяву представництва ЄС "хибною".

"Припускаю, що приводом до появи такого прес-релізу стала публікація моєї наукової статті "Дифамація як засіб незаконного впливу на суд та слідство в кримінальному процесі України" у фаховому виданні - газеті "Закон і Бізнес"… Якщо це дійсно так, то звертаю Вашу увагу, пане Посол, що ця публікація не є моїм інтерв'ю і не містить публічних звинувачень на адресу європарламентаря Брока", - заявив Кузьмін.

На його думку, офіційні особи Представництва ЄС в Україні, відповідальні за підготовку і розміщення прес-релізу, навмисно перекрутили даний факт.

"Очевидно, основною метою цієї злагодженої кампанії було не що інше як дискредитувати мене та представити як людину, що оббріхує чесного та незаплямованого члена Європарламенту пана Брока, який видає себе за прихильника української опозиції", - вважає Кузьмін.

"Підтвердженням тому є факт, що на офіційному веб-сайті Представництва ЄС в Україні прес-реліз розміщений не був. Натомість там містилася заява щодо поведінки активістки Fеmеn у стінах Європейського парламенту", - зазначив заступник генпрокурора.

Він просить пана Томбінського встановити осіб, відповідальних за розміщення і поширення прес-релізу, а також "надалі більш виважено підходити до оцінки публікацій у фахових юридичних виданнях та використовувати лише перевірені й достовірні дані".

Як відомо, у своїй статті Кузьмін написав, що "представники ЄС вникати в суть проблем нашої держави, об’єктивних розслідувань діянь, учинених п. Тимошенко, не бажають. На жаль, вони теж удаються до дифамації (судів)".

Заступник генпрокурора відзначив, що заяви європейських дипломатів, які коментують справу Тимошенко – "це яскраві приклади незаконного тиску на суд та прокуратуру з метою вплинути на рішення суду в інтересах Тимошенко".

У відповідь сам Брок заявив, що "звинувачення, висунуті паном Кузьміним є абсолютно необґрунтованими".

"Пан Кузьмін і його друзі не можуть зупинити мене від боротьби проти вибіркового правосуддя і свободи щодо лідерів опозиції пані Тимошенко і пана Луценка", - заявив Брок.

Водночас у четвер одна з активісток Фемен напала на депутата європарламенту Ельмара Брока у Брюселі, звинувачуючи його в тому, що він користувався українськими повіями.

В п’ятницю представництво Євросоюзу в Україні засудило напад активістки Femen на депутата, зауваживши, що під час візиту 20 грудня Брок "був інтенсивно зайнятим роботою, що передбачала ряд зустрічей з українською владою, зокрема з прем'єром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Рибаком".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування