Журавський показав свій закон про аборти

П'ятниця, 29 березня 2013, 00:24

Депутат Партії регіонів Віталій Журавський зніме з розгляду свій законопроект "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за незаконне переривання вагітності" у разі негативної оцінки комітету.

Про це повідомила його прес-служба.

Як відомо, Журавський зареєстрував законопроект щодо відповідальності за незаконне переривання вагітності.

"Проект зазначеного закону лише зареєстровано 28 березня. Він ще не одержав експертної оцінки. І не розглядався на засіданні багатьох комітетів, в тому числі з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності як головного", - сказано в заяві.

"Тільки після дискусії і в разі позитивного схвалення комітетами законопроект буде передано на розгляд народних депутатів до сесійної зали. В разі негативної оцінки законопроекту на рівні комітетів, Журавський зніме його з розгляду", - йдеться в документі.

законопроект Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за незаконне переривання вагітності

Проектом пропонується замінити термін "аборт" на "незаконне переривання вагітності".

Окрім того, Журавський вважає, що не варто виділяти в документах спеціального суб’єкта, який проводить аборт, таким чином всі, хто незаконно здійснюватиме процедуру переривання вагітності, будуть нести кримінальну відповідальність.

Також у документі пропонується у фразі "незаконне проведення аборту, якщо воно спричинило тривалий розлад здоров'я, безплідність або смерть потерпілої…" замінити слово "безплідність" на "тяжкі наслідки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...