Небезпека програшу Тягнибока Януковичу дуже висока - Доній

П'ятниця, 29 березня 2013, 13:21

Позафракційний депутат Олесь Доній як політолог вважає, що в разі висування Олега Тягнибока кандидатом у президенти від опозиції ризик програшу дуже великий.

"Обираючи між Кличком і Яценюком як кандидатами в президенти, я завжди казав, що доцільніше обрати більш принципового, аніж ерудованого", - сказав він у інтерв’ю газеті "Україна молода".

На зауваження, що Тягнибок, певно, ще більш принциповий, Доній відповів як людина, яка досить багато років очолювала Центр політичних досліджень і слідкувала "за вподобаннями українців":

"Перевага Кличка над Януковичем набагато більша, ніж Тягнибокова. Небезпека програшу з Олегом у другому турі дуже висока, а для України це неймовірний ризик".

При цьому Доній наголосив, що "для перемоги над Януковичем нам потрібне максимальне збільшення електорального поля, а не його звуження".

На запитання, чи не можуть соціологи помилятися в цьому випадку, він відповів: "Слід розуміти, що для перемоги над цим режимом потрібен такий колосальний запас голосів, якого навіть соціологи не передбачать".

"І голосувати мають не тільки націоналісти і націонал–демократи, як це буде у випадку з балотуванням проти Януковича Олега Тягнибока, а й інші. Щоб цей запас голосів не можна було розікрасти", - додав Доній.

"Інші шляхи – все це буде допомога Януковичу. Недостатньо Тягнибокові його нинішніх 13% рейтингу. Уявімо навіть, що він у 2015 році набере 25-35%, у чому я сумніваюсь. Так, це буде радість, але аж ніяк не перемога", - наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News