Колесніченко і ще троє "регіоналів" запевняють, що вони - не як Власенко

Неділя, 3 березня 2013, 10:40

Депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко запевняє, що він не поєднує депутатську діяльність із адвокатською.

Так він спростовує інформацію ЗМІ про те, що він, будучи народним депутатом, нібито має чинне свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 413, повідомляє прес-служба ПР.

"У невідповідності цієї інформації дійсності можна переконатися, відкривши Єдиний реєстр адвокатів, розміщений на сайті Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури. Там відображена інформація про те, що воно призупинене", - заявляє Колесніченко.

За його словами, дія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю була призупиненни відповідно до закону ще 2006 року.

"Ще в 2006 році я написав відповідну заяву і припинив виплату щомісячних членських внесків. Водночас, у період із 2006 року я брав участь у кількох судових процесах, але не в якості адвоката, а як представник за дорученням Севастопольської міської ради у резонансних справах розкрадання земель міста, і, звісно, не отримував за це жодної грошової винагороди ", - пояснює Колесніченко.

"Регіонал" Сергій Ківалов також заявляє: "Щойно я обрався народним депутатом, я одразу ж заявив про призупинення свого адвокатського свідоцтва з дотриманням усіх процедурних вимог. Це означає, що весь цей час я не займався адвокатською діяльністю в жодних її проявах" .

У реєстрі адвокатів є позначка, що дія його свідоцтва призупинено.

Ще один "регіонал" Володимир Олійник заявляє, що подав заяву у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Черкаській області 3 жовтня 2012 року, щоб припинити адвокатською діяльністю, - проте "Реєстр адвокатів почав працювати лише з середини січня цього року".

У реєстрі адвокатів свідоцтво Олійника значиться як чинне. Однак він запевняє, що не веде вже адвокатську діяльність.

Тому, за його словами "недоречно говорити про вибірковість" у випадку з Сергієм Власенком.

А "регіоналка" Ірина Бережна заявляє, що після обрання народним депутатом вона призупинила нотаріальну діяльність у встановлений законом термін:

Як відомо, голова Верховної Ради Володимир Рибак подав до Вищого адміністративного суду подання про позбавлення представника "Батьківщини" Сергія Власенка депутатського мандата на підставі того, що він нібито суміщав депутатську діяльність із адвокатською.

Власенко стверджує, що він відмовився від адвокатської діяльності, написавши заяву 22 лютого, а для Юлії Тимошенко є захисником, а не адвокатом. Разом із тим, у реєстрі адвокатів під його прізвищем немає позначки, що свідоцтво призупинено.

Власенко також упевнений, що його заарештують після позбавлення депутатського мандата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування