Опонент Засухи збирається йти "шляхом Авакова"

Неділя, 31 березня 2013, 18:18

Звільнений із міланської в’язниці конкурент Тетяни Засухи по 94 округу Віктор Романюк збирається брати участь у перевиборах на своєму окрузі.

Про це він заявив в інтерв’ю "Українській правді" в суботу, наступного дня після свого виходу з в’язниці.

Романюк розповів, що не збирається просити в Італії політичного притулку.

"Про політичний притулок зараз взагалі мова не йде. Я буду йти шляхом Арсена Борисовича Авакова", - сказав він.

Як відомо, Аваков також був затриманий в Італії за ордером Інтерполу. Після того, як його захист надав документи про політичне переслідування, італійський суд відмовив Україні в екстрадиції Авакова. Той балотувався до ВР за списком "Батьківщини" і після обрання повернувся в Україну.

Романюк також вважає, що до порушення проти нього кримінальної справи в Україні причетна Засуха, на користь якої під час виборів 2012 року суд не врахував волевиявлення 30 тисяч виборців округу.

"Як кажуть французи, cherchez la femme. Якщо Тетяна Володимирівна (Засуха - УП) купила 28 судів і встановила в судах факт, що 30 тисяч людей не приходили на виборчі дільниці, то купити якогось слідчого Зінорука разом з генералами, які крутяться біля неї – це дуже просте діло", - зазначив опозиціонер.

"Я чув, що десь місяць чи два місяці тому вона сказала, що буде брати участь у виборах, і Романюк їй не конкурент. Мабуть Тетяна Володимирівна вже тоді щось знала і підключила зв’язки в Україні", - додав він.

На питання, чому в такому випадку справу проти нього порушили тільки 30 січня, Романюк відповів: "Тоді Засуха не очікувала, що я переможу. Після того, як я переміг, а вона не отримала перемогу, тепер перед перевиборами її задача - усунути мене як конкурента. От і все".

Опозиціонер також розповів, що його захист навіть точно не знає, що йому інкримінують.

"Слідчий не дає матеріали справи. Ми толком не знаємо, що мені інкримінують. Крім самої постанови у нас немає нічого. Цією постановою він перевернув з ніг на голову доктрину кримінального права", - сказав Романюк.

Він назвав прохання України про його екстрадиціє позитивом, оскільки це поновлює кримінальну справу проти нього і дає доступ захисникам до її матеріалів.

"Вони порушили кримінальну справу на мене 30 січня і зупинили її, оголосивши мене у розшук вже 7 лютого. Це було зроблено для того, щоб лінія захисту не могла ні отримати документи, ні надати документи і пояснення. Тобто щоб мене нейтралізувати таким чином. Тепер те, якщо вони подають документи на екстрадицію, це поновлює кримінальну справу. Зараз лінія захисту може отримати документи, зрозуміти, що вони там понаписували і спростувати всі ці обвинувачення", - сказав опозиціонер.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...