ЗВІЛЬНЕННЯ ЛУЦЕНКА НЕДОСТАТНЬО ДЛЯ ЄВРОПИ

Середа, 10 квітня 2013, 10:35

Звільнення Юрія Луценка недостатньо для підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства" у листопаді.

Про це заявила прес-секретар Європейської комісії Майя Кочіянчич у вівторок у Брюсселі, очевидно маючи на увазі справу Тимошенко, передає "Голос Америки".

"Ми вітаємо звільнення Юрія Луценка та іншого міністра з тюрми. Ми вважаємо, що це важливий крок у правильному напрямку", - зазначила вона.

"Але водночас ми закликаємо українську владу терміново виконати те, що зафіксовано у підсумковому документі підписаному нами у грудні. А точніше – вони мусять вирішити ще одне питання щодо вибіркового правосуддя, яке залишається нерозв'язаним", - заявила Кочіянчич.

Таку ж думку висловив представник Європейської служби зовнішніх дій Райнхольд Брендер у вівторок на засіданні круглого столу на тему "Європейська політика сусідства – Східний вимір: Прогрес з реформами".

"Що стосується саміту "Східного партнерства", багато залежатиме від того, що зроблять наші партнери", - цитує його УНІАН.

Брендер звернув увагу на висновки по Україні, ухвалені Радою закордонних справ ЄС у грудні 2012 року, в яких наголошується потреба у рішучих діях та відчутному прогресі України в реформуванні виборчого законодавства, вирішенні питань вибіркового правосуддя та продовженні реформ, розпочатих раніше у рамках Порядку денного асоціації.

"Ми поки ще не побачили широкого рішучого руху в цьому напрямку від України", - сказав Брендер.

"Звичайно, помилування Луценка – позитивний крок, але ми маємо побачити, що буде зроблено далі", - наголосив він.

Представник Європейської служби зовнішніх дій підкреслив, що звільнення Луценка не змінює "всю гру", а Україна ще має продемонструвати прогрес в інших сферах.

"Є довгий перелік тем, які мають бути охоплені", - сказав він.

Як відомо, 7 квітня президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі – колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...