Заступниця Пшонки відкрила таємницю мільйонів Щербаня

Четвер, 11 квітня 2013, 12:30

2 мільйони доларів, які були переведені з рахунків Євгена Щербаня на рахунки сина Володимира Щербаня належали останньому.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" розповіла заступник генерального прокурора Лілія Фролова.

Як відомо, захист Тимошенко запідозрив Володимира Щербаня в причетності до вбивства Євгена у зв’язку з тим, що через два дні після вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня з рахунків його дружини на рахунки сина екс-губернатора Донецької та Сумської областей Володимира Щербаня було перераховано 2 млн доларів.

"Деталі я вам зараз не скажу, але цю інформацію перевіряли. І, наскільки мені відомо, Руслана Щербаня допитували, і він підтвердив, що це перерахування було зроблено з його дозволу, бо це були кошти Володимира Щербаня. Оскільки, як і говорив Володимир Щербань, у них був спільний бізнес з Євгеном Щербанем. В тому числі і в США", - заявила Фролова.

Заступник генпрокурора також висловила обурення діями захисту.

"Цей самий захист постійно наголошує на європейських стандартах…, і йти шляхом таких викидів шматків інформації, таких, як наприклад, про 2 мільйони, про Володимира Щербаня, якому начебто було вигідно вбивство… Мені, здається, це не зовсім професійно", - зазначила Фролова.

На запитання, чи не викликає в неї здивування, що 17 років свідки мовчали, а тепер під політичний момент згадали про Тимошенко, Фролова послалася на людський фактор при допитах.

"А ще у 1997 році Володимир Щербань написав свою книгу "Сповідь…", де до речі досить детально змальовані події того часу. Тобто не сьогодні він почав говорити про ті чи інші події в такому ракурсі. Ще у 1997 році – все було викладено ним у тій послідовності, як сьогодні він свідчить у справі. Щербань - теж людина. Але зараз його свідчення співпадають з тим, що говорять інші свідки, які були біля Євгена Щербаня", - зазначила заступник генпрокурора.

"Я читала потім протокол допиту Мар'їнкова, який передав нам суд, і там немає фрази, що на нього саме тиснули. Він говорить про те, у 1996 році, йому не ставили тих запитань, які сьогодні ставив йому слідчий суддя. Відповідно, тут не доречно говорити про тиск на Мар'їнкова", - сказала Фролова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування