Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дамбу в Бортничах рятував полк Януковича

Четвер, 11 квітня 2013, 13:00

Майже 300 військовослужбовців Окремого полку президента України й 101-ої бригади охорони Генштабу ЗСУ були залучені до ліквідації аварії на станції в Бортничах.

Про це повідомили в департаменті преси й інформації Міноборони в четвер.

Військовослужбовців ЗСУ викликали близько 2:00 години через неможливість подолати прорив.

"У зв'язку з небезпекою просування важкої техніки по дамбі, яка була перенасичена поталою водою, було вирішено вручну передавати мішки з піском до місця промиву", - відзначається в повідомленні.

Оскільки до самої дамби добратися було неможливо, солдати кидали у воду мішки із землею, піском і глиною, які підвозили на машинах, прокладаючи шлях до прориву.

Співробітники станції, рятувальники й армійці власноручнаповнювали мішки піском і несли близько 200 метрів, щоб створити шлях для рятувальних машин.

Прорив був локалізований близько 3.00. А в 5.45 четверга роботи на станції в Бортничах уже були завершені.

"Залучення великої кількості людей стало необхідним через те, що повністю розмило й затопило дорогу до мулових полів і техніка не могла пройти. Тому єдиним і можливим засобом оперативної ліквідації прориву й попередження розширення масштабів події стало залучення особового складу для виконання робіт вручну", - підкреслили в Міноборони.

За даними департаменту преси й інформації Міноборони, у ліквідації аварії на станції аерації було задіяно близько 600 людей і 36 одиниць спецтехніки, а саме: 270 військовослужбовців ЗСУ, близько 310 працівників ДСНС України й від технічних служб водоканалу 40 людей.

Також були використано 5 тис мішків з піском.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування