Через акцію в Межигір'ї затримали ще трьох активістів

П'ятниця, 12 квітня 2013, 13:23

Під приміщенням Вишгородського райсуду затримали ще трьох осіб, які приїхали підтримати Максима Панова, якого раніше засудили до семи діб арешту за начебто несанкціоновану акцію протесту.

Про це "Українській правді" повідомила журналістка Наталка Соколенко.

За її словами, після акції під Межигір'ям у п'ятницю, активісти поїхали до суду, де продовжили протест.

Фото Дмитра Ларіна, УП
Фото Дмитра Ларіна, УП

"Спочатку вони затримали Василя Гацька, тобто він можна сказати "здався" самостійно для дачі показань", - сказала Соколенко.

"Складають на мене протокол і готують до суду. Хочуть другий зробити, щоб дати арешт до 15 діб. Нехай. Завтра й без мене під Межигір'ям мітинг. Всіх не заарештують", - написав у своєму Facebook Василь Гацько.

Фото Дмитра Ларіна, УП
Фото Дмитра Ларіна, УП

За словами Соколенко, потім правоохоронці силою затримали ще трьох активістів - батька і сина Алексевичів, які приїхали спеціально на акцію з Львівщини, а також Аліну Божнюк.

Як передає кореспондент "Української правди", станом на 13:10 під судом правоохоронці оточили активістів в тісне коло, звідки не випускають.

Затриманих відвезли до міліції.

Як відомо, у п'ятницю під Межигір'ям активісти "Демократичного альянсу" вимагали справедливого рішення для Панова, якому суд дав сім днів арешту за начебто неманкціоновано акцію.

У середу міліція під Межигір'ям затримала чотирьох активістів начебто за порушення порядку проведення мирних зборів. Самі ж правоохоронці заявили, що затримали не чотирьох, а шістьох осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування