Луценко: Яценюк – найрозумніший опозиціонер

Субота, 13 квітня 2013, 11:29

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає помилкою опозиції те, що вона дає себе втягувати в інтриги влади.

"Рефлексувати з приводу кроків влади, давати себе втягувати в їхні інтриги, свідомо чи мимоволі їм підігравати — помилка. На жаль, опозиція цього інколи не враховувала. Вона часто зводила свою діяльність до реакції на випади Банкової", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Інколи складається враження, що мої соратники по боротьбі думають про те, як залишитися впливовою опозицією, а не як стати майбутньою владою. Втягуючись у їхні частковості, ми відволікаємося від головного. Треба бути вищими за них", - додав Луценко.

За його словами, зараз опозиція більше відповідає, ніж нав'язує, більше захищається, ніж наступає. "Якщо так триватиме, втрачатимемо ініціативу", - попередив він.

Луценко також назвав це однією з причин низької явки населення на масові акції.

Крім того, екс-міністр розповів, як під час перебування за гратами інші ув’язнені розпитували його про політиків.

"Одного разу в автозаку один (як він сам себе називав) ворован із 23-річним стажем звернувся до мене: "Хата" уповноважила запитати: Королевська — це фуфло, чи нам так здається?" Нормальне людське запитання, тільки сформульоване специфічним сленгом. Я йому відповів його сленгом: "Так, гадаю, фуфло", - згадав Луценко.

"Інший цікавився: "Що ви думаєте про Кличка, ось мені здається, що він чесна людина..." Я відповів: "Мені теж здається, що особисто він — чесна людина, але я поки що не можу точно відповісти вам, хто входить до його команди", - додав він.

"Мене запитували, чи правда, що Тягнибок щирий у своєму прагненні революції. Я відповів: "Так, вважаю, що він щирий, але я не до кінця впевнений, що його команда живиться тільки ідеалами". Мене запитували, чи правда, що Яценюк — найрадикальніший опозиціонер. Я відповідав: "Правда те, що він найрозумніший опозиціонер...", - розповів Луценко.

Він додав також, що з повагою ставиться і до Яценюка, і до Кличка, і до Тягнибока. "Але не маю наміру бути людиною, яка готуватиме для когось теплу політичну ванну", - зазначив екс-міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування