Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звинувачений у "теракті" проти Горіної хоче посадити її на 5 років

Субота, 13 квітня 2013, 14:37

Лідер руху "Спільна справа" Олександр Данилюк має намір притягнути нардепа від Партії регіонів Ірину Горіну до відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Оскільки мене, не дивлячись на мою відмову давати свідчення, знову тягнуть на допит по нанесенню народному депутату Горіній тілесних ушкоджень "важким тупим предметом", я вирішив поєднати огидне з корисним", - зазначив він.

"На наступному допиті подам заяву про скоєння Горіною правопорушення передбаченого ч.2 ст.383 Кримінального кодексу України, а саме завідомо неправдивого повідомлення про скоєння злочину, поєднаного зі штучним створенням доказів", - написав Данилюк.

За його словами, стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Як повідомлялося, раніше на Данилюка поклали відповідальність за "сніжний теракт" проти депутаток від Партії регіонів, оскільки він був організатором мітингу під Верховною Радою 2 квітня і нібито несе відповідальність за порушення громадського порядку, які на ньому відбувались.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата.

Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити, і була госпіталізована зі струсом мозку.

Вранці 3 квітня правоохоронці викликали на допит близько 5 активістів "Свободи" у справі про "обстріл" сніжками. Ввечері хлопців відпустили під тиском народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування