У "Батьківщині" натякають, що Рада знову не працюватиме

Понеділок, 15 квітня 2013, 10:53

У "Батьківщині" заявляють, що намагання відібрати мандат у їхнього депутата Юрія Одарченка спрямоване на зрив і блокування роботи Верховної Ради.

Про це йдеться у заяві "Батьківщини".

На думку соратників Одарченка, позов на нього "як одного із досвідчених організаторів акцій протесту, не випадково з’явився напередодні запланованого на 18 травня масштабного мітингу в рамках завершення кампанії "Вставай, Україно!".

"Вже для всіх стало очевидним, що Партія регіонів не має більшості у Верховній Раді та не здатна проштовхувати потрібні їй рішення без використання підкупу та залякування депутатського корпусу заради залучення додаткових голосів. Саме тому влада намагається будь-якою ціною вибити з парламенту найбільш активних депутатів від опозиції", - сказано у заяві.

"Судова атака на Юрія Одарченка - це чергова неприхована спроба знищення парламентаризму в Україні і провокація влади, спрямована на зрив та блокування роботи Верховної Ради", - вважають у "Батьківщині".

Партія вимагає "від режиму Януковича негайно припинити тиск" на Одарченка.

"Зі свого боку наголошуємо, що будемо захищати свого соратника усіма доступними законними методами", - сказано у заяві.

Як відомо, Київський окружний адмінсуд у середу розгляне позов про позбавлення мандата Одарченка.

Ця справа ґрунтується на позові громадянина Горбатова про те, що реєстрація Одарченка народним депутатом відбулася з порушенням закону, оскільки на момент реєстрації він був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю.

Водночас пізніше з’ясувалося, що у позові про сумісництво Одарченка фігурує ТОВ "Донецьк-аква", яке, згідно з даними державного інформаційно-ресурсного центру, було ліквідоване у 2009 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування