Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція може запропонувати забирати мандат за зрив роботи ТСК і комітетів

Понеділок, 15 квітня 2013, 15:40

Депутат від Свободи Ігор Швайка пропонує позбавляти депутатів мандата за не участь в роботі комітетів та слідчих комісій.

Про це він заявив по завершенні засідання ТСК щодо розслідування фальсифікацій виборів та позбавлення депутатських мандатів, на якій знову не було кворуму через неявку депутатів від ПР та КПУ.

"На засіданні комітету в середу ми будемо наполягати включити питання про відповідальність депутатів за неучасть депутатів в роботі ТСК, або комітетів", - заявив Швайка, який є заступником голови регламентного комітету.

"Повинен бути обов’язок депутата брати участь в тому процесі, в який він включений.

"На сьогодні відповідальності  нардепів немає, жодної санкції немає за невиконання депутатами обов’язків", - зазначив він.

Швайка пригадав, як за блокування роботи способом покарання було позбавлення зарплати.

"Але тоді депутати від ПР нам в обличчя казали, що їм зарплата як спосіб покарання ніякого значення немає. Вони казали, що не за цим сюди прийшли. Тому карати зарплатою неможна", - сказав він.

"Покарати можна позбавленням депутатського статусу. Це власне те, за чим вони прийшли. Підстава - це невиконання депутатом своїх обов’язків", - наголосив Швайка.

Він також додав, що ще однією пропозицією буде зміна кворуму.

"Напевно є доцільним обговорювати сьогодні, щоб кворум визначався як 2/3, бо фактично на сьогодні у нас є саботування роботи тимчасової слідчої комісії, так і комітетів, коли свідомо не з'являється якась певна кількість і зриває роботу", - зазначив він.

"Тут ситуація суто шахрайська, бо Партія регіонів скористалася правом включити своїх представників… а тепер вони неявкою роблять неможливою роботу комісії", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування