Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кімнату для коротких побачень створили "для комфорту Тимошенко"

Понеділок, 15 квітня 2013, 21:11

Кімнату для короткострокових побачень, яка обладнана у Центральній клінічній лікарні № 5, спеціально створена для екс-прем'єра Юлії Тимошенко і відповідає нормам.

Про це повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби.

"ДПтС вкотре спростовує неправдиві заяви засудженої Ю. Тимошенко, якими остання намагається або ж змусити співробітників колонії порушити закон, або ж просто має на меті обмовити дії пенітенціаріїв", - сказано у заяві.

"Наголошуємо на тому, що Тимошенко є засудженою особою, яка відбуває покарання, а тому усі нормативно-правові акти, які розповсюджуються на засуджених осіб, у нашій державі обов’язкові для виконання усіма без виключення особами, що перебувають у віданні пенітенціарної системи", - йдеться у повідомленні.

"Засуджена Тимошенко з невідомих нам причин постійно вимагає до себе привілейованого ставлення", - заявили у ДПтС

"ДПтС у багатьох питання, зокрема, стосовно умов тримання засудженої Ю. Тимошенко вживає вичерпних заходів задля її комфорту, однак не може собі дозволити порушувати вимоги законів у нашій державі", - сказано у документі.

"Зокрема, що стосується кімнати для проведення короткострокових побачень, то нагадуємо, що чинними документами, які регламентують діяльність пенітенціарної служби, чітко передбачені умови проведення короткострокових побачень та вимоги до приміщень, де такі побачення мають проходити", - додали у відомстві.

"Наголошуємо, що кімната для короткострокових побачень, яка обладнана у ЦКЛ № 5, була спеціально створена для засудженої Тимошенко, і вона відповідає вимогам чинного законодавства", - підкреслили в ДПтС.

Як відомо, Тимошенко заявляє, що тюремники минулої п’ятниці зірвали її законне побачення з соратниками за вказівкою президента Віктора Януковича.

"Для недопущення цієї зустрічі була використана спеціальна технологія - було наголошено про існування начебто "іншої кімнати" для проведення такого побачення. Також було повідомлено, що я нібито не хочу іти у цю спеціальну "іншу кімнату" для короткострокових побачень", - зазначає вона. 

За словами Тимошенко, "такої кімнати не існує в природі".

"За "кімнату" вони видають 4-метровий проміжок між двома скляними дверима, а п‘ятеро людей – троє гостей, я і представник колонії – у цей простір фізично не зможуть втиснутися, як і не зможуть перебувати в таких умовах протягом чотирьох годин побачення", - заявляє вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування