Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі про вбивство Щербаня допитують Гайдука

Вівторок, 16 квітня 2013, 10:34

Слідча суддя Печерського суду Києва Оксана Царевич розпочала допит Віталія Гайдука у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це повідомляє сайт Юлії Тимошенко, якій висунуте звинувачення в цій справі.

У повідомленні наголошується, що Гайдук у 1994-1997 роках обіймав керівні посади в Донецькій облраді та в Донецькій обласній державній адміністрації.

 Гайдук на засіданні суду. Фото Тетяни Ныколаєнко, УП

Як зазначається, засідання відбувається за відсутності самої обвинуваченої.

Як відомо, раніше захист Тимошенко звернувся до суду з клопотанням про допит у судовому засіданні Віталія Гайдука та Сергія Тарути.

"Ці свідки допитувалися слідчими прокуратури у рамках досудового розслідування справи, проте обвинувачення уникало їх публічного допиту у судовому засіданні, скільки вони заявляли про відсутність будь-яких конфліктів між Євгеном Щербанем та Юлією Тимошенко", - йдеться у повідомленні сайту екс-прем'єра.

У свою чергу, прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила про те, що Тимошенко "знову не надала згоди на те, щоб було організовано її етапування у відповідності до усіх вимог закону".

"Засуджена не надала згоди ані на етапування, ані на переведення її до колонії", - повідомив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков.

За його словами, лікарі за зверненням пенітенціарної служби та відповідно до її ж власної заяви з’ясовували позицію засудженої щодо переведення до колонії, йдеться у повідомленні.

"Остання відмовилася у категоричні формі. Мені особисто така позиція не зрозуміла. Якщо є бажання їхати до суду і є висновки експертів про можливість за станом здоров’я брати участь у судовому засіданні, то не повинно бути заперечень щодо завершення стаціонарного перебування в лікарні", - сказав керівник колонії.

"За таких умов для етапування немає жодних навіть формальних перешкод. Однак, ні… вона знову грає у гру – хочу, але не можу, і можу, але не буду", - зазначив він.

За словами Колпащікова, відмова засудженої від етапування заактована відповідним чином.

"Я ще раз хочу підкреслити, що її ніхто не буде чіпати. Якщо сама схоче, ми завжди готові, але ж її волі на етапування немає. Заяву про відсутність претензій до дій ДПтС вона також писати відмовилася...А до шантажу з боку засудженої ми вже давно звикли", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування