"Батьківщина": ГПУ ховає від захисту Тимошенко протоколи допитів Кириченка

Середа, 17 квітня 2013, 12:53

"Батьківщина" заявляє, що Генпрокуратура приховує від захисників Юлії Тимошенко протоколи допитів чергового свідка ГПУ Петра Кириченка.

"У партії "Батьківщина" обурені діями влади, яка постійно порушує право лідера опозиції Юлії Тимошенко на захист", - йдеться у заяві прес-служби партії.

"Мало того, що Юлію Тимошенко не доставляють на судові засідання з проведення слідчих дій з допиту так званих свідків у "справі Щербаня", і це питання навіть формально не розглядається у суді; мало того, що сфабриковане проти неї обвинувачення побудовано на "показаннях" людей, залежних від ГПУ, посиланнях на слова третіх-четвертих-п‘ятих осіб, померлих людей та свідченнях алкоголіка і наркомана; тепер режим Януковича ще й не надає захисту копії протоколів допиту свідка Петра Кириченка для ознайомлення", - заявляє "Батьківщина".

"У цивілізованих судах ці сфабриковані обвинувачення взагалі не бралися б до уваги, а підозра про обвинувачення була б на адресу тих, хто переслідує Юлію Тимошенко", - заявляють у партії.

Там нагадали, що 16 квітня захисники Тимошенко дізналися, що 19 квітня у судовому засіданні з проведення слідчих дій у "справі Щербаня" має відбутися допит чергового свідка ГПУ Петра Кириченка.

"Цього ж дня захисники екс-прем‘єр-міністра звернулися з клопотанням про надання для ознайомлення матеріалів провадження, однак до цього часу вони так і не отримали копії протоколів допитів Петра Кириченка", - йдеться в заяві.

У "Батьківщині" заявляють, що сторона захисту також з‘ясувала, що копії протоколів допиту Кириченка "не були надані Генеральною прокуратурою до Печерського суду, хоча ГПУ зобов‘язана була це зробити, подаючи клопотання про допит свідка у судовому засіданні".

"Станом на 11 годину 17.04.2013 р. копії протоколів допитів "свідка" Петра Кириченка так і не були надані захисникам", - стверджує прес-служба.

У партії переконані, що Кириченко – залежний від ГПУ, його дружину Ізабеллу раніше тримали у Лук’янівському СІЗО як заручницю "з метою отримання від Петра Кириченка фальшивих показів проти Юлії Тимошенко".

"Після отримання "потрібних показань" ГПУ зняла арешт на його майно та мільйонні рахунки та позакривала проти нього усі кримінальні справи. Цей, так званий свідок, також не приховував свою неприязнь до Юлії Тимошенко", - наголошує "Батьківщина".

У партії запевняють, що ГПУ позбавляє захисників Тимошенко можливості здійснювати захист та належним чином підготуватися до допиту свідка, тоді як сторона обвинувачення мала достатньо часу для проведення і підготовки допитів Кириченка у суді.

"Захисникам дозволили ознайомитися лише з 6-ма томами (з понад 50-ти) "справи Щербаня". Такі дії влади є прямим порушенням права лідера опозиції Юлії Тимошенко на захист і черговим проявом ганебної практики політично-вмотивованого переслідування лідера опозиції", - заявляє "Батьківщина" і стверджує, що мета режиму Януковича – довічне ув‘язнення Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News