"Батьківщина" просить ГПУ вчити матчастину: вона зобов’язана надати матеріали допитів

Четвер, 18 квітня 2013, 15:04

У партії "Батьківщина" здивовані рівнем некомпетентності працівників Генеральної прокуратури, які очевидні порушення фундаментальних принципів кримінального процесу намагаються обґрунтувати начебто нормами нового КПК.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії у відповідь на відмову ГПУ надати матеріали допитів Петра Кириченка.

"Не вдаючись до глибокого аналізу знань, або незнань з боку працівників ГПУ вимог нового КПК, так розрекламованого владою, просто цитуємо статтю 221 Кримінально-процесуального кодексу", - сказано в заяві "Баткьівщини".

Далі наводиться стаття 221 КПК. 

"Ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до його завершення

1. Слідчий, прокурор зобов’язаний за клопотанням сторони захисту, потерпілого надати їм матеріали досудового розслідування для ознайомлення, за виключенням матеріалів про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також тих матеріалів, ознайомлення з якими на цій стадії кримінального провадження може зашкодити досудовому розслідуванню. Відмова у наданні для ознайомлення загальнодоступного документа, оригінал якого знаходиться в матеріалах досудового розслідування, не допускається.

2. Під час ознайомлення з матеріалами досудового розслідування особа, що його здійснює, має право робити необхідні виписки та копії".

Також у прес-служби партії виникло кілька питань щодо ситуації з допитом "свідка" Кириченка і відсутності копій протоколів його допиту у захисників лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Виходячи з вищенаведеного у нас виникає кілька питань:

"1. Які заходи безпеки можуть застосовувати українські правоохоронці до Кириченка, якщо він постійно перебуває в США?", - йдеться в заяві.

"2. Яким чином ознайомлення з матеріалами допиту Кириченка може навіть теоретично зашкодити слідству, оскільки він, знаходячись у США, завтра буде публічно допитаний у судовому засіданні?", - запитують у прес-службі "Батьківщини" та просять вважати це офіційним журналістським запитом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...