Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратурі звинувачують захист Тимошенко у тиску на Кириченка

Четвер, 18 квітня 2013, 13:41

Генпрокуратура не передає до суду протоколи допиту Петра Кириченка у "справі Щербаня", бо надання таких документів суду не передбачено в законодавстві.

Так керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова прокоментувала агентству "Інтерфакс-Україна" заяви захисту Юлії Тимошенко про те, що влада досі не надала їм і суду копії протоколів допиту Кириченка.

"Щодо ненадання цих протоколів захисту, це також чітко регламентовано в законі. І якщо адвокатам не відомі вимоги та положення КПК, то це не означає, що слідство якось, як вони стверджують, порушує їхні права", - заявила вона.

Велькова також зазначила, що "політичні заяви прес-служби політичної партії не мають нічого спільного з процесуальними діями слідства".

"Мета таких заяв, я вважаю, – це спроба дискредитації майбутнього допиту, хоча той факт, що свідчення Кириченка стали ключовими для американської Феміди, дискредитувати, напевно, складно", - додала представник Генпрокуратури.

За її словами, один із адвокатів екс-прем'єра Юлії Тимошенко вельми некоректно висловлюється на адресу Кириченка, "чим уже зараз безпідставно намагається поставити під сумнів правдивість його майбутніх свідчень".

"Це можна розцінювати як спробу тиску на свідка", - вважає Велькова.

Вона також додала, що всі матеріали у справі про вбивство Євгена Щербаня буде відкрито стороні захисту після оголошення про завершення досудового розслідування. "Це також вимога закону", - наголосила Велькова.

Як відомо, захист Тимошенко заявляв, що ні 17-го, ні 18-го квітня вони не отримали копії протоколів допиту слідчими ГПУ екс-помічника колишнього прем'єра Павла Лазаренка – Петра Кириченка.

Захисник екс-прем’єра Сергій Власенко також висловлював сумніви в неупередженості та незалежності Кириченка як свідка, бо той "давав усі свої свідчення Генеральній прокуратурі спочатку під загрозою життю і здоров'ю його онкохворої дружини", а "так звані свідки ще й отримали від прокуратури доступ до активів, які було заморожено".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: