Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хтось скористався конфліктом Кагаловського і Гусинського по ТВі - журналіст

Вівторок, 23 квітня 2013, 12:28

Якась зі сторін в Україні вирішила взяти контроль над каналом ТВі, скориставшись старим конфліктом між Костянтином Кагаловським і Володимиром Гусинським.

Таке припущення озвучив журналіст і співробітник ТВі Мустафа Найем у своєму Facebook.

"По Телеканалу ТВі. Підсумовуючись розмови з усіма сторонами й джерелами. Костянтин Кагаловський стверджує, що підроблено доручення його кіпрської компанії, що дозволило керівнику однієї з українських компаній, які володіють каналом, змінити керівництво каналу. Артем Шевченко сказав, що його призначив керівник цієї компанії і нічого більше не знає", - написав він.

"Олександр Альтман - людина, яку називають новим інвестором, як припускається, пов'язана зі старим власником каналу – Володимиром Гусинським", - заявив Найем.

Водночас, джерела журналіста стверджують, що "власники каналу вели переговори про продаж і оцінювали канал у $120 млн., водночас різні сторони пропонували купити канал за суму вдесятеро меншу – $12 млн".

"Канал, у тому числі, пропонувався на покупку групі Дмитра Фірташа й Сергія Льовочкіна, які відмовилися платити $120 млн і на цьому переговори скінчилися. Каналом також цікавилися люди, наближені до Олександра Януковича й Сергія Курченка, з якими переговори також закінчилися нічим", - пише Найем.

"Тепер мої здогади. Наскільки я розумію, якась зі сторін в Україні вирішила взяти контроль над каналом, скориставшись старим конфліктом між Костянтином Кагаловським і Володимиром Гусинським. Так просто виявилося дешевше й простіше", - вважає журналіст.

"Я зараз їду на канал. Кажуть, зараз охорона не пускає співробітників на територію каналу. Мене запросив Артем Шевченко і я сподіваюся, що мене пропустять. Подробиці розповім одразу після зустрічі", - написав Найем.

А президент каналу ТВі Віталій Портников у коментарі "Телекритиці" заявив, що "будь-який розкол редакційного колективу може призвести тільки до зникнення ТВі як незалежного інформаційного ресурсу, що буде тільки на руку владі".

На його думку, журналісти за будь-яких умов мають продовжувати видавати продукт, "а особи, що перебувають у бізнес-конфлікті, мають вирішувати стосунки між собою".

"Я сподіваюся, що переможе здоровий глузд, який не дасть перетворити канал на арену розбором і залишить канал незалежним інформаційним ресурсом", - сказав Портников.

Він нагадав, що попередній конфлікт між інвесторами ТВі Володимиром Гусинським і Костянтином Кагаловським вирішувався в судовому порядку, і Гусинський не став "знищувати канал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...