Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" підсилила дисципліну, щоб не стати "Нашою Україною"

Вівторок, 23 квітня 2013, 13:07

Депутат від "Батьківщини" Сергій Сас пояснює ухвалення положення про діяльність фракції необхідністю підвищення фракційної дисципліни.

Про це він сказав Українським Новинам.

"У фракції має бути положення, щоб визначити, для чого створена фракція, які в неї цілі, принципи функціонування, завдання. Для того, щоб кожен депутат, член фракції знав свої права і обов'язки, і в їх рамках діяв. Для того, щоб існували санкції по відношенню до тих, хто порушує внутрішньофракційну дисципліну", - сказав він.

Депутат повідомив, що "Батьківщина" прийняла за основу положення, яке було у фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина" у Раді 6 скликання, а в 2-х місячний термін депутати, члени фракції повинні подати свої пропозиції до цього положення.

Сас зазначив, що положення не зовсім відповідає сьогоднішнім реаліям і його потрібно привести у відповідність з нинішньою ситуацією.

"Фракція" Наша Україна "наприклад, проіснувала в Раді попереднього скликання 5 років, і так і не прийняла положення. Наприкінці скликання ця фракція навіть рішення прийняти не могла ніякого", - зауважив він.

"Я вважаю, що це була одна з причин того, що ця фракція розпалася, депутати її залишали. А до складу нашої фракції зараз увійшла значна частина депутатів з тієї фракції "Наша Україна". Для того, щоб убезпечити від такої ситуації, навести якийсь порядок організаційний і прийнято положення", - додав політик.

Згідно з положенням "Батьківщини", голова фракції обирається і знімається з посади 2/3 від складу фракції, а заступники голови простою більшістю.

Сас зазначив, що поки положення не було прийнято, голову фракції обирали відповідно до Закону "Про Регламент Ради".

Також, за словами Саса, в положенні закріплено такі дисциплінарні санкції до депутатів фракції, як попередження - за порушення фракційної дисципліни та виключення з фракції - за повторне порушення або грубе недотримання принципів фракції.

Рішення про застосування санкцій до депутатів приймається більшістю від присутніх на засіданні фракції.

Сас підкреслив, що саме в дисципліні закладені принципи єдності фракції, взаєморозуміння, рівності депутатів, виходячи з чого потрібно будувати відносини всередині фракції.

Крім того, політик повідомив, що фракція ще не розглядала питання санкцій до депутатів "Батьківщини", які не голосували 19 квітня за вираження недовіри Кабінету Міністрів.

Однак Сас впевнений в тому, що фракція розгляне це питання.

Як повідомлялося, 4 квітня голова парламенту Володимир Рибак оголосив про вихід зі складу фракції "Батьківщина" депутатів Віталія Немілостівого, Романа Стаднійчука, Ігоря Скосара та Олега Канівця.

Голова фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк вважає вихід 4 депутатів із фракції спрямованим на зміщення його з посади голови фракції і її розкол.

Депутат Ради, член фракції "Батьківщина" Анатолій Гриценко виступає за виключення з фракції депутатів, які не голосували за висловлення недовіри Кабінету Міністрів на пленарному засіданні парламенту 19 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування