Кагаловський: Княжицький хоче одержати контроль над ТВі

Четвер, 25 квітня 2013, 09:11

Засновник каналу ТВі Костянтин Кагаловський вважає, що колишній гендиректор Микола Княжицький намагається одержати контроль над каналом, щоб "приховати свої фінансові зловживання".

Таку думку Кагаловський висловив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, відповідаючи на питання про те, чому інвестора Олександра Альтмана підтримує Княжицький, якого у свій час наймав Кагаловський

"Напевно, Микола Княжицький теж підсуєтився. З моєї руки він годувався багато років, але, схоже, усе міняється. Мені здається, що він зацікавлений у тому, щоб отримати контроль над каналом, щоб сховати власні фінансові зловживання на ТВi, які періодично спливли", - сказав він.

"Я вже не говорю про його невисокі якості як менеджера. Зараз мені дзвонять багато людей і кажуть щось на кшталт: "ми ж тебе давно попереджали про Княжицького, а ти не вірив". Якби я раніше знав про його зловживання, звичайно, я б цього не допустив", - сказав він.

"Але, хоча про Миколу Княжицького було багато чуток, і його навіть хотів звільнити мій колишній партнер по ТВi Володимир Гусинський, я його захищав", - сказав Кагаловський.

Відповідаючи на запитання про те, що нібито саме Кагаловський переконав опозицію включити Книжицького в список, він сказав: 

"Я був не проти того, щоб він став депутатом. Навіть терпів те, що перед виборами він розкручував себе на каналі. Але завжди говорив Княжицькому, що тільки за особисті й професійні якості його в списки ніхто б не включив". 

Відповідаючи на запитання, чому тоді опозиція його таки включила, Кагаловський відповів: "Тому, що я знаю Княжицького вже багато років". 

Як відомо, у вівторок вранці прес-служба телеканалу поширила повідомлення про появу у ТВi нового інвестора — Олександра Альтмана, колишнього партнера Кагаловского. Одночасно повідомлялося про призначення гендиректором ведучого програми "Знак оклику" Артема Шевченка й звільненні із цієї посади Наталі Катеринчук. 

Охорона не пропускала її на територію каналу. Катеринчук викликала міліцію. На сайті ТВi була опублікована копія протоколу загальних зборів учасників ТОВ "Телерадіосвіт" (офіційна назва телеканалу), згідно з яким за зміну керівництва проголосував Олег Радченко, представник компанії "Медіа Інфо", що володіє 100% "Телерадіосвіту". 

Більша частина журналістів телеканалу заявила про рейдерське захоплення каналу й відмовилася виходити в ефір до тих пір, поки не буде з'ясована ситуація із власником каналу.

Княжицький намагався переконати журналістів, що ніякого захоплення каналу не було, і все відбулося законно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування