Захист Тимошенко досі не отримав копії протоколів допиту Кириченка

Четвер, 25 квітня 2013, 21:04

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко досі не отримав копії протоколів допиту свідка Генпрокуратури Петра Кириченка, якого 26 квітня планують допитати в режимі відеоконференції.

Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Дії Генпрокуратури з ненадання протоколів є порушенням вимог ст.221 КПК, ст. 6 Європейської конвенції прав людини та базових засад ведення кримінального процесу", - сказано у заяві.

У "Батьківщині" заявили, що "Тимошенко розцінила так звані "покази" Петра Кириченка лжесвідченнями, які давалися під тиском ГПУ".

Допит Кириченка, який мешкає у США, ГПУ планує провести у режимі відеоконференції.

Судове засідання відбудеться 26 квітня, о 16.00, у приміщенні Апеляційного суду Києва.

Як відомо, 19 квітня Печерський райсуд Києва вперше задовільнив клопотання захисту Тимошенко та переніс на 26 квітня допит у судовому засіданні колишнього бізнес-партнера Павла Лазаренка - Петра Кириченка у справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

За інформацією Української правди, Кириченка у справі допитували щонайменше двічі, один раз після того, як його дружина була звільнена з СІЗО.

У свою чергу Сергій Власенко пояснив, що захист просив суддю забезпечити надання їм протоколів допиту Кириченка Генпрокуратурою.

На запитання, чи впевнений Власенко, що ГПУ передасть ці протоколи, він відповів: "Генпрокуратура – справжній "передаст"… Але стаття 221 КПК зобов’язує слідчого передати протоколи допиту".

На думку Власенка, Генпрокуратура спеціально не давала ці протоколи, щоб створити нерівні умови для сторін захисту і обвинувачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування