У Регіонах вважають: рішення Євросуду - не привід випускати Тимошенко

П'ятниця, 26 квітня 2013, 08:48

У Партії регіонів вважають, що позитивне рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко не дало б підстав для припинення відбування нею покарання.

Так, народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник сказав газеті "Комерсант-Україна":

"Стадія арешту у справі Юлії Тимошенко вже пройшла, і якщо ЄСПЛ винесе рішення на її користь, відновити її права буде неможливо! Такий запобіжний захід, як арешт, до неї не застосовується, зараз вона (Тимошенко) уже відбуває покарання".

Він нагадав, що з аналогічною скаргою – про незаконне затримання й арешт до ЄСПЛ звертався екс-голова МВС Юрій Луценко.

"Рішення ЄСПЛ на користь пана Луценка ніяк не позначилося на його статусі – він відбував покарання, держава виплатило йому грошову компенсацію (15 тис. євро)", - констатував Олійник. 

Як відомо, захист Тимошенко подав до Європейського суду і прав людини (ЄСПЛ) скаргу на державу Україна за незаконний арешт екс-прем'єра та утримання під вартою до винесення судом вироку, за яким Тимошенко відбуває зараз покарання.

Крім того, Тимошенко скаржиться на нелюдське поводження з нею в ув’язненні.

Захисник екс-прем'єра й лідера "Батьківщини" Сергій Власенко висловив думку, що відновити права Тимошенко за рішенням ЄСПЛ можна, лише випустивши її на свободу, – хоча за міжнародними нормами країна сама обирає, як відновити права позивача.

У випадку з Луценком необґрунтоване тривале утримання під вартою до винесення вироку, яке визнав Євросуд, влада компенсувала матеріальною виплатою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування