Опозиційні лідери закликають зберегти ТВі

П'ятниця, 26 квітня 2013, 09:36

Опозиція вважає, що конфлікт на телеканалі ТВі може призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України.

Про це йдеться в заяві лідерів фракцій "Батьківщина", "Свобода" та УДАР, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Телеканал ТВі є одним із небагатьох засобів масової інформації, в повсякденній роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної та неупередженої інформації", - зазначається в заяві.

"ТВі займав об’єктивну та незаангажовану позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних. Саме за це ТВі дивилася, цінувала та підтримувала численна глядацька аудиторія", - наголошують опозиціонери.

Тому, на їхню думку, вкрай важливо зберегти таку редакційну політику телеканалу.

"Ми підтримуємо вимоги страйкуючих журналістів щодо ухвалення Редакційного статуту, який би унеможливив тиск на журналістів, втручання в їхню професійну діяльність, зняття програм з ефіру та політичну цензуру на телеканалі", - заявляють лідери опозиційних парламентських фракцій.

"Ми також вважаємо, що потрібно негайно оприлюднити інформацію щодо кінцевого власника ТВі та структуру власності цієї телерадіоорганізації", - йдеться у заяві Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока.

"Переконані, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені усі: журналісти, інвестори, власники, а найбільше – українські громадяни, які в умовах нинішнього авторитарного режиму потребують об’єктивної та незаангажованої інформації", - закликають вони.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування