Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі Щербаня знову перенесли

П'ятниця, 26 квітня 2013, 16:33

Судове засідання з допиту свідка у справі Щербаня Петра Кириченка перенесено на 16 годину 15 травня.

Про це заявила головуюча суддя Царевич.

За її словами, засідання перенесено у зв’язку з клопотанням генерального консула України у Сан-Франциско.

Після завершення засідання захисники Тимошенко Сергій Власенко та Андрій Кожем’якін показали пресі ухвалу Печерського райсуду щодо перенесення засідання на підставі клопотання генконсула, де зазначено, що підставою для клопотання були "технічні причини".

"Звідки консул міг вчора знати про те, що у нього сьогодні будуть технічні причини? Ну, мене це трошечки дивує", - сказав Власенко.

Власенко нагадав, що генконсул у Сан-Франциско не є учасником процесу і не може подавати клопотання, а крім того, допит свідка не може проводитися на території генконсульства.

"Якщо допит будь-якого учасника процесу проводиться дистанційно, на стадії досудового слідства суддя зобов’язана звернутися до суду, на території юрисдикції якого перебуває свідок, і далі суд цієї місцевості повинен вчиняти необхідні дії. Ніякий консульський відділ, консульське управління і ніяке генконсульство не наділене подібними повноваженнями", - сказав він.

Власенко в черговий раз наголосив, що Кириченко ще має змогу відмовитися від дачі свідчень.

"Захист ніколи не контактував з Петром Кириченком, тому вважати заяви захисту тиском на свідка, який перебуває за десятки тисяч кілометрів, напевно, безглуздо. Але у Петра Кириченка є час і можливість або справедливо і чесно свідчити у цьому суді, або відмовитися від неправдивих свідчень, які він хотів або був змушений надати під шаленим тиском", - сказав він.

Як відомо, Кириченко наразі проживає у Сан-Франциско. Він мав бути допитаний за допомогою відеоконференції, перебуваючи на території консульства України у Сан-Франциско.  

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування