"Тушки" Яценюка хочуть створити свою фракцію

Субота, 27 квітня 2013, 12:55

Нардепи, що вийшли з фракції "Батьківщини", планують створити нову депутатську групу разом з іншими позафракційними.

Про це газеті "Сегодня" повідомив один депутатів, які покинули "Батьківщину", Віталій Немилостивий.

Видання зазначає, що згідно з регламентом, для створення фракції потрібно 32 людини, і позафракційні депутати мають намір добиватися зміни цієї норми.

"Ми готуємося внести зміни до регламенту. Йдуть переговори з приводу створення депутатської групи на базі позафракційних депутатів і тих, хто ще залишить "Батьківщину". Але поки невідомо, хто стане її лідером і як вона називатиметься", - сказав Немилостивий.

"Зараз я створю своє об'єднання депутатів, а через рік - і свою фракцію", - сказав виданню інший депутат, який вийшов з "Батьківщини", Ігор Скосар.

Інші поки не готові говорити про свої майбутні політичні уподобання. "Що стосується окремої фракції позафракційних, поки це неможливо. Будуть зміни в регламенті, тоді і поговоримо", - сказав Канівець.

Намір позафракційних депутатів створити свою фракцію підтверджує і заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

"Звичайно, самостійно у них не вийде ані вибити собі гроші на округ, ані провести якийсь закон. Вже зараз люди, які хочуть вийти з "Батьківщини", просять нас створити їм майданчик: внести зміни до регламенту, щоб фракцію могли створити 15 -20 осіб (зараз потрібно 32 людини - "Сегодня"), і тоді вони зможуть створити навіть дві фракції правоцентристських, які будуть ситуативно голосувати то з нами, то з опозицією", - сказав Чечетов.

Як відзначає видання, нова група в парламенті може бути створена вже до кінця травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування