У Європи вимагатимуть санкцій для Кузьміна, Фролової і Кіреєва

Вівторок, 30 квітня 2013, 13:59

Партія "Батьківщина" проситиме Євросоюз застосувати персональні санкції проти можновладців, відповідальних за незаконний арешт Юлії Тимошенко.

Про це заявив депутат Микола Томенко на прес-конференції у вівторок.

За його словами, санкції мають бути застосовані, насамперед, проти заступників генпрокурора Рената Кузьміна та Лілії Фролової, а також проти судді Родіона Кіреєва.

"Наша політична сила буде звертатися до європейської спільноти щодо застосування персональних санкцій до тих людей, які порушили Європейську конвенцію з прав людини, що підтвердив своїм рішенням Європейський суд", - заявив Томенко.

Він висловив сподівання, що рішення про санкції буде прийнято невідкладно.

Водночас, як йдеться у заяві "Батьківщини", вона вимагатиме притягнути до відповідальності "всіх посадових осіб, які є замовниками та виконавцями" ув’язнення Тимошенко.

У "Батьківщині" також вимагають від влади виконати рішення Європейського суду у повному обсязі, "відповідно до зобов’язань взятих під час саміту "Україна-ЄС", а не обмежуватися лише частковими діями".

"Ми наполягаємо на негайному звільненні Юлії Тимошенко з ув’язнення. Адже Європейський суд з прав людини чітко встановив, що у її випадку було грубо порушено Європейську конвенцію з прав людини. Відтак влада зобов’язана усунути ці порушення та звільнити лідера "Батьківщини", - сказано у заяві.

"Наголошуємо, українська влада має всі законні юридичні механізми та підстави для того, щоб випустити Юлію Тимошенко на свободу", - додали в партії.

Як відомо, Європейський суд із прав людини 30 квітня оголосив рішення, яким визнав політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом до винесення вироку суддею Кіреєвим.

Водночас, Євросуд більшістю голосів установив, що не було порушення прав Тимошенко за ст.3 (заборона на катування) Європейської конвенції з прав людини.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування