Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадська рада "Інтера": Шустер маніпулює добіркою тем

Вівторок, 9 квітня 2013, 09:58

Громадська рада, що здійснювала моніторинг новинного контенту телеканалу "Інтер", завершила свою діяльність.

Про це "Українській правді" повідомив виконавчий директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький.

"Фонд "Відродження" завершує співпрацю з телеканалом "Інтер" і висловлює сподівання у тому, що канал і надалі дотримуватиметься журналістських стандартів в інтересах української аудиторії", - зазначив він.

Експерти громадської ради, які здійснюють моніторинг, відзначають, що наразі "Інтер" загалом дотримується журналістських стандартів і не вдається до відвертих маніпуляцій.

"У випусках "Подробностей" експерти не виявили суттєвих змін редакційної політики. Політичну тематику телеканал висвітлює переважно в тому ж руслі, що й у попередні місяці, коли громадська рада проводила моніторинг", - йдеться в повідомленні.

"Втім, у випадку складних питань (наприклад, позбавлення народних депутатів мандату за рішенням суду) дещо поменшало балансу й повноти подання інформації порівняно з попередніми місяцями", - уточнили у "Відродженні".

Одна з найпринциповіших змін, зазначають члени ради, яка суттєво вплинула на інформаційну політику каналу, - заміна програми "Справедливість" Анни Безулик на ток-шоу Савіка Шустера.

"Шустер Live" маніпулює передусім добіркою тем і складом запрошених учасників. Злободенні політичні теми підміняють іншими значимими питаннями, але значно менш гострими. Наприклад, 15 березня головну політичну подію двох попередніх тижнів (блокування Верховної Ради) обговорювали наприкінці програми", - зазначає Бистрицький.

"Шустер Live" не допускає на програму громадських експертів, не надає належного ефірного часу для оприлюднення аргументованої позиції незалежних аналітиків і відомих представників розслідувальної журналістики", - підсумував він.

Як відомо, 7 лютого співвласниками каналу "Інтер" стали бізнесмен Дмитро Фірташ та голова адміністрації президента  Сергій Льовочкін.

Після цього менеджмент "Інтера" відмовився брати участь у засіданні громадської ради 22 лютого у Варшаві.

Керівництво "Інтеру" відмовилось від співпраці з громадською радою за відсутністю у каналу такої потреби.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування